x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Spectacol de la Filarmonica din Sibiu boicotat de greviști

Spectacol de la Filarmonica din Sibiu boicotat de greviști

de Redacția Jurnalul    |    15 Mar 2024   •   12:30
Spectacol de la Filarmonica din Sibiu boicotat de greviști
Sursa foto: oradesibiu.ro

Sindicaliștii de la Filarmonica din Sibiu, care reprezintă circa 40% din membrii orchestrei, continuă grevele de avertisment.

A cincea grevă de avertisment a avut loc, joi, iar concertul a fost anulat, astfel că spectatorii s-au văzut nevoiți să plece acasă. 

Anterior, conducerea Filarmonicii a schimbat orele concertelor precedente, astfel încât grevele anterioare nu au afectat publicul.

Însă joi, 14 martie 2024, conducerea Filarmonicii nu a mai schimbat ora la care era programat concertul.

”După atâtea gesturi de conciliere, instituția, majoritatea angajaților și conducerea Filarmonicii nu mai tolerează un astfel de comportament lipsit de responsabilitate: prima grevă (15 minute) – de la ora 20.00; a doua grevă (15 minute) – de la ora 19.00; a treia grevă (2 ore) – de la ora 19.00; a patra grevă (2 ore) – de la ora 19.00; a cincea grevă (2 ore) de la ora 18:30. Acest comportament dovedește lipsă de respect pentru toată lumea și o batjocură la adresa colegilor și, în primul rând, a publicului. Dacă cei 64% dintre angajații neafiliați la sindicat nu vor putea să își exercite dreptul la muncă din cauza faptului că o parte dintre muzicieni nu vor cânta de la ora 19:00, instituția va acționa în instanță împotriva tuturor celor care întreprind acțiuni neconforme cu legea”, a transmis managerul Cristian Lupeș.


Decizia sindicaliștilor de a face o nouă grevă de avertisment a rămas neschimbată, în pofida faptului că acțiunea acestora ar aduce un prejudiciu mare publicului, adicăcelor care au plătit bilete și abonamente ca să vadă un concert.
Toată orchestra a intrat pe scenă la 19:00. Acordajul nu s-a putut face la cererea concert maestrului. Orchestra a refuzat să dea nota “la”, iar în aceste condiții personalul administrativ a comunicat publicului incapacitatea de a susține concertul și modalitatea de a-și recupera banii. Artiștii care nu au participat la grevă au părăsit scena.

Același gest l-au făcut după câteva minute și spectatorii au trebuit să părăsească sala, potrivit oradesibiu.ro.

×
Subiecte în articol: filarmonica sibiu greva