x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale A fost inaugurat primul spital social din ţară construit din donaţii, Clinica Veronica

A fost inaugurat primul spital social din ţară construit din donaţii, Clinica Veronica

de Redacția Jurnalul    |    08 Mar 2024   •   22:45
A fost inaugurat primul spital social din ţară construit din donaţii, Clinica Veronica

Clinica "Veronica", primul spital social din ţară construit din donaţii, destinat mamelor şi copiilor săraci, a fost inaugurată vineri, de Ziua Internaţională a Femeii.

Ceremonia religioasă a fost oficiată de ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în prezenţa autorităţilor locale, reprezentanţilor sistemului medical ieşean şi ai mediului academic.

Clinica "Veronica" funcţionează în locul unui hotel aflat în proximitatea campusului studenţesc Tudor Vladimirescu şi a fost construită din donaţiile şi sponsorizările strânse la iniţiativa preotului Dan Damaschin.

Numele centrului medico-social poartă numele Veronicăi Popa, una dintre miile de mame singure şi fără posibilităţi materiale, care l-a impresionat pe preotul Dan Damaschin. Femeia, mamă a cinci copii, a fost dusă de preot la un spital, unde a fost diagnosticată cu cancer în stadiu avansat, dar nu a putut beneficia de tratament pentru că nu avea acte de identitate şi, implicit, asigurare medicală. Până să fie rezolvată problema buletinului, Veronica Popa a murit, pe 26 februarie 2021.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×