x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Stațiunea Borsec, fără energie electrică, din cauza unei furtuni violente

Stațiunea Borsec, fără energie electrică, din cauza unei furtuni violente

29 Iun 2017   •   20:12
Stațiunea Borsec, fără energie electrică, din cauza unei furtuni violente

O parte a staţiunii Borsec este nealimentată cu energie electrică, după ce joi seara mai mulţi brazi au fost doborâţi de vijelie peste reţelele electrice, probleme fiind înregistrate şi în alte localităţi ale judeţului Harghita. 

Primarul oraşului Borsec, Mik Jozsef, a declarat pentru AGERPRES că în staţiune şi în jurul acesteia au căzut peste 100 de brazi, rupând liniile electrice de joasă şi medie tensiune în mai multe locuri. 

De asemenea, un brad s-a prăbuşit peste o filigorie din oraş şi peste clădirea CEC, căreia i-a avariat acoperişul. 

Potrivit sursei citate, s-a intervenit pentru degajarea străzilor iar echipe de la Electrica lucrează pentru remedierea defecţiunii. 

Primarul susţine însă că o parte a staţiunii nu va avea curent electric până vineri, întrucât linia de înaltă tensiune a fost ruptă în multe locuri. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că şi în localitatea Hodoşa trei stâlpi din lemn s-au prăbuşit pe carosabil şi un copac a căzut peste firele electrice în spatele gării, în vreme ce în satul Jolotca mai mulţi copaci au căzut peste un drum comunal iar în comuna Bilbor sunt probleme cu firele electrice rupte din cauza vântului. 

În toate localităţile afectate de vijelie acţionează, după caz, echipaje ISU şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, dar şi lucrători de la Electrica. AGERPRES

×