x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Strat nou de zăpadă și temperaturi scăzute la munte. Avertismentul salvamontiștilor

Strat nou de zăpadă și temperaturi scăzute la munte. Avertismentul salvamontiștilor

19 Noi 2021   •   19:24
Strat nou de zăpadă și temperaturi scăzute la munte. Avertismentul salvamontiștilor

Un nou strat de zăpadă s-a așezat la altitudini mari, în Munții Făgăraș, iar temperaturile sunt scăzute și bate vântul. Salvamontiștii din Sibiu atrag atenția celor care vor să se bucure de iarna de la munte să nu își supraestimeze forțele.

Potrivit Salvamont Sibiu, în zona montană înaltă, s-a așezat un nou strat de zăpadă, sunt temperaturi scăzute și vânt.

Salvamontiștii le recomanda turiştilor să nu urce la munte dacă nu au o stare de sănătate adecvată traseului.

„Nu-ţi supraestima forțele Se recomandă să se parcurgă trasee marcate. Este contraindicat să te avânţi pe trasee necunoscute. Să nu călătoreşti niciodată de unul singur pe munte! Ca orice sport, şi drumeția se practică numai în grup”, spun salvamontiștii sibieni.

Aceștia recomandă purtarea unor bocanci adecvaţi care să ofere confortul termic și aderenţă, purtarea hainelor specifice sezonului de iarnă, a echipamentului tehnic necesar (piolet, colțari, beţe etc). Cei care urcă pe munte trebuie să aibă lanternă frontală și bateria telefonului încărcată și să își planifice drumeția astfel încât să aibă o marjă față de timpul normal de parcurgere ținând cont de faptul că deplasarea pe zăpadă și vreme rece este mult mai greoaie, iar perioada de lumină s-a redus considerabil.

(sursa: Mediafax)

×