x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Sucevean reținut, deoarece a folosit iepuri pentru a dresa câini de vânătoare

Sucevean reținut, deoarece a folosit iepuri pentru a dresa câini de vânătoare

de Redacția Jurnalul    |    09 Ian 2023   •   11:45
Sucevean reținut, deoarece a folosit iepuri pentru a dresa câini de vânătoare
Sursa foto: Hepta

Un tânăr de 21 de ani din Suceava, a fost reținut și apoi plasat sub control judiciar, după ce în spațiul public au apărut imagini cu acesta în timp ce dresa doi câini de vânătoare din rasa Ogar, folosind iepuri.

Pe o rețea de socializare au apărut imagini cu un bărbat de 21 ani, din comuna Zvoriștea, județul Suceava, în timp ce tânărul folosește iepuri pentru dresajul unor exemplare de câine din rasa Ogar. Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor – IPJ Suceava s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal pentru „folosirea de animale vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferință”.

Cercetările se fac sub coordonarea procororului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

În urma probatoriului administrat de către polițiștii Biroului Pentru Protecția Animalelor s-a dispus măsura reținerii suspectului de 21 ani pentru o perioadă de 24 de ore, acuzat că a folosit animale vii, respectiv iepuri, pentru dresajul celor două exemplare canine din rasa metis Ogar pe care le deține la locuința de domiciliu din satul Stâncuța, comuna Zvoriștea.

Procurorul de caz a dispus față de bărbat măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile începând cu 7 ianuarie, stabilindu-i acestuia interdicția de a părăsi județul.

Polițiștii suceveni reamintesc că în conformitate cu art. 25 alin. 1, lit. D, fapta de „folosire de animale vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea” constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă. Complementar, în cazul condamnării pentru o astfel de infracțiune, instanța poate dispune și interdicția de a deține animale pentru o perioadă cuprinsă între 1 și 5 ani.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: iepuri ogari