x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Explozie într-un bloc din Satu Mare. Tânăr de 30 de ani și iubita lui, gravi răniți

Explozie într-un bloc din Satu Mare. Tânăr de 30 de ani și iubita lui, gravi răniți

27 Noi 2019   •   21:51
Explozie într-un bloc din Satu Mare. Tânăr de 30 de ani și iubita lui, gravi răniți
Sursa foto: presasm.ro

Un tânăr sportiv de 30 de ani și prietena lui, în vârstă de 29 de ani, sunt în stare gravă și au ajuns la spital, după ce o explozie a avut loc într-un apartament de pe bulevardul Cloșca din Satu Mare. Deflagrația a fost atât de puternică, încât a spart geamuri de la alte locuințe din zonă.

Explozia produsă, miercuri, într-un bloc din Satu Mare a fost cauzată de o acumulare de gaze, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare.

"Din primele cercetări, cauza probabilă de producere a deflagraţiei a fost o acumulare de gaze în interiorul locuinţei, iar sursa de aprindere - flacără deschisă (nu se cunoaşte de la ce era flacăra). Structura de rezistenţă nu este afectată. Urmează să se permită accesul locatarilor în locuinţe însoţiţi de pompieri, pentru a se decide dacă vor rămâne sau solicita cazare. Spaţiile de cazare sunt pregătite. O autospecială cu echipamente specifice de iluminat va rămâne pe timpul nopţii pentru a asigura iluminarea întregului imobil. Alimentarea cu gaz şi energie electrică va rămâne sistată în cursul nopţii", a transmis ISU, citat de Agerpres.

Două persoane au fost rănite, suferind arsuri, iar alte 25 au fost evacuate în urma unei explozii produse, miercuri după-amiază, într-un bloc din municipiul Satu Mare.

Potrivit ISU Someş Satu Mare, un bărbat şi o femeie au suferit arsuri, iar alte două persoane atac de panică. În total au fost evacuate 25 de persoane. Echipajele medicale au preluat victimele cu arsuri şi le-au transportat la UPU Satu Mare.

Potrivit presasm.ro, victimele ar fi D. Szilard, un tânăr sportiv de 30 de ani, și prietena lui, în vârstă de 29 de ani. Cei doi locuiau împreună și se aflau în interiorul apartamentului atunci când s-a produs explozia puternică, cauzată de o acumulare de gaze. Locuința a sărit în aer după ce ar fi fost aprinsă o țigară.

Ambele victime au ajuns direct în blocul operator de la Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, pentru stabilizare și toaletarea plăgilor.

Conform sursei citate, cel mai grav rănit este bărbatul, care a suferit răni la căile respiratorii. Acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, dar medicii au solicitat transferul, cu ajutorul unui elicopterul SMURD, la Clinica de Chirurgie Plastică și Reconstructivă din Timișoara.


Din primele estimări, 11 locuinţe ar fi afectate.

×