x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Telecabina care urcă la Cetatea Deva va fi repusă vineri în funcţiune

Telecabina care urcă la Cetatea Deva va fi repusă vineri în funcţiune

31 Mai 2018   •   17:50
Telecabina care urcă la Cetatea Deva va fi repusă vineri în funcţiune

Telecabina care facilitează accesul turiştilor pe Cetatea Deva va fi repusă în funcţiune vineri, 1 iunie, de la ora 13,00, după ce, la începutul lunii mai, a fost oprită pentru executarea unor lucrări de reparaţii ce au vizat înlocuirea tuturor cablurilor care îi permit deplasarea pe şine. 

Reparaţiile au durat mai mult cu o săptămână decât fusese planificat, deoarece cablurile necesare pentru înlocuire au fost aduse din Polonia, pentru că în România nu există producători de asemenea elemente, a declarat, şeful Serviciului Telecabină, din cadrul Primăriei Deva, Alin Suciu. 

"Din păcate, în România nu se produc asemenea cabluri şi a trebuit să le comandăm din Polonia. Cel mai mult a durat confecţionarea lor. În ultimele zile s-a lucrat foarte mult pentru schimbarea cablurilor şi estimăm că vineri, după orele prânzului, telecabina va funcţiona", a explicat Suciu. 

Telecabina va funcţiona zilnic, între orele 9,00-21,00. Ultima cursă de urcare ale telecabinei este programată la ora 20,30, iar coborârea la ora 20,50. 

Accesul la Cetatea Deva poate fi efectuat şi pe jos, pe la Poarta 1, în acelaşi interval orar. 

Cetatea Deva este atestată documentar în anul 1269 şi este considerată ca una dintre principalele atracţii turistice ale judeţului Hunedoara. AGERPRES

×
Subiecte în articol: telecabina cetatea deva