x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Telecabina de pe Cetatea Deva va fi oprită miercuri, pentru revizia tehnică

Telecabina de pe Cetatea Deva va fi oprită miercuri, pentru revizia tehnică

09 Apr 2019   •   14:45
Telecabina de pe Cetatea Deva va fi oprită miercuri, pentru revizia tehnică

Telecabina care urcă pe Dealul Cetăţii Deva va fi oprită miercuri, 10 aprilie, timp de 24 de ore, pentru efectuarea lucrărilor de mentenanţă prevăzute lunar, astfel încât turiştii care folosesc acest tip de ascensor pentru a ajunge în incinta monumentului istoric să se poată deplasa în siguranţă.

Potrivit Primăriei Deva, firma care asigură mentenanţa va verifica instalaţia de cabluri, comunicaţia radio între punctul de comandă şi cabină, precum şi alte echipamente ale telecabinei. De asemenea, ascensorul care deserveşte Cetatea Deva va fi igienizat.

Turiştii care doresc să viziteze Cetatea Deva în cursul zilei de miercuri pot alege să ajungă la Poarta 1 pe unul dintre cele trei trasee marcate de pe Dealul Cetăţii. Timpul de parcurgere al acestora este cuprins între 30 şi 45 de minute, în funcţie de gradul de dificultate şi varianta alese.

Telecabina va fi repornită joi, 11 aprilie, la ora 8,00, programul normal de funcţionare fiind între orele 8,00 şi 20,00.

Telecabina care facilitează accesul turiştilor în Cetatea Deva a fost repornită pe 8 martie, după patru luni şi jumătate în care au fost efectuate lucrări de reparaţii la unul dintre sistemele de comunicare ale ascensorului. Până la momentul opririi acesteia, din octombrie 2018, Cetatea Deva fusese vizitată de circa 100.000 de turişti. AGERPRES

×
Subiecte în articol: telecabina deva inchisa