x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Țigări netrimbrate în valoare de aproape 3 milioane de lei, găsite într-un TIR

Țigări netrimbrate în valoare de aproape 3 milioane de lei, găsite într-un TIR

25 Apr 2017   •   11:54
Țigări netrimbrate în valoare de aproape 3 milioane de lei, găsite într-un TIR

177.500 de pachete de țigări netimbrate, ascunse într-un TIR care a încercat să intre în țară. Polițiștii de frontieră au observat că în interiorul autotrenului există un perete dublu. Acolo au găsit țigările.

177.500 de pachete de țigări marca Marlboro, fără marcaje fiscale, în valoare de 2.840.000 de lei, urmau să fie introduse ilegal în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, de către un bărbat în vârstă de 35 de ani, din București. 

Captura a fost făcută în 24 aprilie, la ora 20:45, când șoferul s-a prezentat la frontieră, la volanul unui TIR înmatriculat în România. „Cu ocazia controlului de frontieră, lucrătorii noștri au constatat că autocamionul era gol, iar în partea din faţă a semiremorcii au observat un perete dublu, confecţionat din tablă, în care se aflau mai multe baxuri de ţigări. Automarfarul şi şoferul acestuia au fost duşi la sediul punctului de frontieră, pentru continuarea verificărilor. 

Astfel, în urma controlului amănunțit, polițiștii de frontieră au descoperit, în spaţiul special amenajat, 177.500 de pachete cu țigări marca Malboro, fără marcaje fiscale, în valoare totală de 2.840.000 de lei”, au precizat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad. Șoferul autotrenului a declarat că a efectuat un transpot de hârtie pentru o firmă din Budapesta, iar la întoarcere spre România a preluat camionul gol, fără să știe că în acesta sunt ascunse țigări.

TIR-ul a fost indisponibilizat la sediul Poliției de Frontieră până la finalizare cercetărilor. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de deţinere de către o persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

Sursa: aradon.ro

×