x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Timiş: Migranţi depistaţi la frontiera cu Serbia

Timiş: Migranţi depistaţi la frontiera cu Serbia

22 Sep 2016   •   12:24
Timiş: Migranţi depistaţi la frontiera cu Serbia
Sursa foto: Foto: Politia de Frontiera Moravita

Un nou lot de patru migranţi din spaţiul asiatic, doi sirieni şi doi irakieni, între care se afla şi un copil de patru ani, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră timişeni în zona Moraviţa, la frontiera cu Serbia. 

''Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au depistat cei doi cetăţeni sirieni şi doi irakieni care încercau să intre ilegal, pe jos, din Serbia în România, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei. Migranţii au fost depistaţi cu ajutorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa'', arată un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră Timiş, remis, joi, AGERPRES. 

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, fiind depistate cele patru persoane care au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt doi cetăţeni sirieni, un minor de patru ani şi mama acestuia de 28 de ani şi doi irakieni, un bărbat de 34 ani şi o femeie în vârstă de 33 ani. Aceştia au declarat că au plecat din Serbia pe jos, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei. 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind anunţate autorităţile sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie. 

În ultima lună, la frontiera timişeană cu Serbia au fost depistaţi zeci de transfugi care voiau să intre ilegal în România, pentru a ajunge mai apoi în Occident. AGERPRES

×
Subiecte în articol: migranti la frontiera cu serbia