x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Timiş: Vaporaşele, ţinute în dană de Campionatul naţional de canotaj

Timiş: Vaporaşele, ţinute în dană de Campionatul naţional de canotaj

04 Apr 2017   •   18:02
Timiş: Vaporaşele, ţinute în dană de Campionatul naţional de canotaj
Sursa foto: Foto: pressalert.ro

Cele şapte vaporaşe care trebuiau să-şi reia activitatea de agrement pe Canalul Bega de la 1 aprilie sunt reţinute în dană de Campionatul naţional de canotaj, care va avea loc la finele săptămânii. 

''Căpitănia (portuară, n.r.) Timişoara ne-a spus că e interzisă circulaţia oricărei ambarcaţiuni pe durata acestei competiţii, dar deîndată după aceea vor circula în regim de agrement şi-l invităm şi pe căpitanul Căpităniei la cursa inaugurală din acest an. Mi s-a spus că sunt îndeplinite toate condiţiile pentru navigare'', a declarat, marţi, primarul Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă. 

Potrivit acestuia, o cursă va costa 1 leu, indiferent de distanţa parcursă, deşi edilul dorea ca acestea să fie gratuite. 

Primarul a reiterat faptul că pentru transportul naval în comun pe Bega mai trebuie îndeplinite câteva condiţii care nu depind de municipalitate, ci de Administraţia Bazinală Apă Banat. 

''Le-am spus celor de la Apele Banat să devină ei administratori ai Canalului Bega navigabil şi pe raza Timişoarei şi peste tot, le dăm totul în mână pentru a ne putea bucura de ceva. Ei nu ştiu decât să spună 'nu' şi totul a culminat cu a spune că apa nu are nivel corespunzător din cauza stăvilarului (sistemul de ecluze, n.r.) de la Sânmhaiu Român. Anul trecut, cum a avut? Vom demonstra acum că are nivelul corespunzător'', a adăugat Nicolae Robu.

AGERPRES

×