x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Trafic îngreunat din cauza ninsorii; arbore prăbuşit peste un autovehicul în Pasul Oituz

Trafic îngreunat din cauza ninsorii; arbore prăbuşit peste un autovehicul în Pasul Oituz

21 Apr 2017   •   10:38
Trafic îngreunat din cauza ninsorii; arbore prăbuşit peste un autovehicul în Pasul Oituz

Pe toate drumurile din judeţul Covasna se circulă în condiţii de iarnă, pe carosabil ud sau acoperit cu zăpadă, traficul rutier fiind îngreunat din cauza ninsorii în special în zonele montane. 

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale Covasna, ing. Cristian Drincă, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că utilajele de deszăpezire acţionează continuu şi nu există drumuri blocate, însă pe mai multe tronsoane ale DN 11 Braşov - Bacău, în zona Pasului Oituz, DN 10 Braşov - Buzău şi DN 12 ce face legătura între judeţele Covasna şi Harghita, unde a nins abundent şi vântul a viscolit zăpada, se circulă cu dificultate. 

Potrivit acestuia, în cursul dimineţii de vineri, un arbore a căzut peste un autovehicul care circula pe DN 11, în zona Pasului Oituz, dar incidentul nu s-a soldat cu victime, iar circulaţia nu a fost blocată. 

"Din fericire nu au fost victime, şoferul dubiţei a fost preluat de SMURD, echipajele noastre au intervenit pentru degajarea drumului şi nu au fost restricţii de circulaţie (...) A nins foarte mult, dar noi am intervenit continuu pentru curăţarea drumurilor şi nu avem drumuri blocate. Avem pe teren nouă utilaje de deszăpezire închiriate, plus trei ale noastre (...) Pe carosabil, stratul de zăpadă măsoară între 0 şi 2 centimetri, dar în afara acestuia, în anumite zone, măsoară chiar şi 60 de centimetri", a precizat Cristian Drincă. 

În judeţul Covasna continuă să ningă de miercuri seară, iar autorităţile recomandă şoferilor să nu pornească la drum dacă nu au autoturismele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă. AGERPRES

×