x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Traseele turistice din zona stațiunii Moneasa închise temporar ca urmare a efectelor furtunii

Traseele turistice din zona stațiunii Moneasa închise temporar ca urmare a efectelor furtunii

29 Sep 2017   •   09:34
Traseele turistice din zona stațiunii Moneasa închise temporar ca urmare a efectelor furtunii

Serviciul Public Judeţean Salvamont - Salvaspeo (SPJSS) Arad anunţă închiderea temporară a traseelor turistice din zona staţiunii Moneasa, care au devenit impracticabile în urma furtunii din 17 septembrie, potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de salvamontişti.

''Furtuna violentă din după-masa zilei de 17 septembrie 2017 a doborât sute de arbori pe traseele turistice din zona staţiunii Moneasa din masivul Codru-Moma, acestea devenind impracticabile. Ca urmare a evaluărilor efectuate în teren, Serviciul Public Judeţean Salvamont - Salvaspeo Arad s-a văzut nevoit să închidă cele 12 trasee turistice de pe raza comunelor Moneasa şi Dezna, până la curăţarea acestora de vegetaţia căzută'', se menţionează în comunicatul SPJSS Arad.

Conform sursei menţionate, Salvamont Arad recomandă turiştilor să nu planifice drumeţii pe traseele turistice închise, riscul de accidentare sau rătăcire fiind crescut. De asemenea, recomandă prudenţă şi o planificare atentă a drumeţiilor, inclusiv în munţii Zărand şi în zona muntelui Găina, deoarece există posibilitatea de a întâlni arbori căzuţi, ceea ce duce la prelungirea timpului normal de parcurgere a traseelor.

''Traseele turistice din zona staţiunii Moneasa sunt puternic afectate de urmările furtunii şi necesită ample acţiuni de reamenajare (degajarea arborilor căzuţi, refacerea semnelor de marcaj şi a indicatoarelor deteriorate)'', a menţionat Mihai Besesek, şeful SPJSS Arad.

Serviciul Public Judeţean Salvamont - Salvaspeo Arad este organizat şi funcţionează ca serviciu public de interes judeţean cu personalitate juridică proprie, în subordinea Consiliului Judeţean Arad. Serviciu permanent în folosul comunităţii, Salvamont - Salvaspeo Arad contribuie la sprijinirea şi dezvoltarea turismului din judeţul Arad, având ca scop principal coordonarea activităţii de prevenire a accidentelor montane şi de salvare în munţi a persoanelor accidentate şi a bolnavilor precum şi a activităţii de prevenire a accidentelor şi de salvare din mediul subteran speologic, potrivit comunicatului de presă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Traseele turistice moneasa inchise