x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Trei bărbați din Bangladesh au fost întorși de la granița României cu Ucraina

Trei bărbați din Bangladesh au fost întorși de la granița României cu Ucraina

08 Mai 2016   •   13:40
Trei bărbați din Bangladesh au fost întorși de la granița României cu Ucraina
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Trei bărbaţi din Bangladesh au fost prinşi de poliţiştii suceveni, după ce au trecut fraudulos frontiera, fiind predaţi autorităţilor ucrainene, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, duminică, de ITPF Sighetu Marmaţiei.

Poliţişti de frontieră din cadrul SPF Siret din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, în cadrul unei acţiuni declanşate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, trei persoane care se deplasau pe jos dinspre frontiera de stat către interiorul ţării, pe direcţia localităţii Siret.

Un echipaj mobil s-a deplasat în zona respectivă, ocazie cu care s-a constatat că persoanele în cauză, de sex masculin, nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa acolo, motiv pentru care au fost conduse la sediul instituţiei, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că este vorba despre trei bărbaţi din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 19 şi 34 de ani, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat din Ucraina în România. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, cetăţenii din Bangladesh au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. AGERPRES

×
Subiecte în articol: imigranti ilegali