x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Trei focare noi de coronavirus în Iași. Unul la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Spiridon”,

Trei focare noi de coronavirus în Iași. Unul la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Spiridon”,

30 Oct 2020   •   15:13
Trei focare noi de coronavirus în Iași. Unul la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Spiridon”,

Trei focare noi de coronavirus au fost declarat în județul Iași. Un focar s-a înregistrat la Spitalul Județean de Urgență, aici șapte medici îmbolnăvindu-se. De asemenea, focarul de la Institutul de psihiatrie Socola s-a extins.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declarat trei noi focare Covid-19.

Un focar este la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Spiridon”, în Secţia gastroenterologie, unde s-au infectat șapte cadre medicale. Acestea au fost contacţi ai unor pacienţi pozitivi.

Un alt focar este în Centrul Rezidențial pentru Mame și Copii aflați în dificultate „Fundația Hecuba”. Aici, 4 beneficiari sunt bolnavi. Pacienții au fost izolaţi în apartamentele alocate, iar contacţii direcţi au fost carantinaţi.

Focarul de la Institutul de psihiatrie Socola s-a extins și la secţia psihiatrie acuţi, 11 pacienţi fiind infectați. Bolnavii au fost izolaţi în pavilion şi au fost evaluaţi de un medic infecţionist. Ancheta rămâne în derulare. În secţia îngrijiri paliative au mai fost confirmaţi cu COVID-19 încă 3 pacienţi.

La Institutul de psihiatrie Socola au fost confirmate inițial 3 cadre medicale şi 8 pacienţi.

Tot la Socola, dar în secţia psihiatrie cronici Bârnova, au fost confirmate cu noul coronavirus încă 47 de persoane: 43 pacienți și 4 cadre medicale. Conform actualizărilor, în cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 14 persoane (12 pacienţi şi 2 cadre medicale)

La Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Sfânta Maria” au fost confirmate cu noul coronavirus încă două asistente medicale. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 28 de cadre medicale.

În ce privește Centrul de Servicii Sociale „Sf. Nectarie”, au fost confirmate cu noul coronavirus încă 4 persoane (2 salariaţi şi 2 beneficiari). În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 19 persoane (9 salariaţi şi 10 beneficiari).

 

×
Subiecte în articol: focar coronavirus Iaşi