x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Trei medici băcăuani, trimişi în judecată pentru malpraxis, după ce o fetiţă a murit de turbare

Trei medici băcăuani, trimişi în judecată pentru malpraxis, după ce o fetiţă a murit de turbare

17 Oct 2016   •   12:01
Trei medici băcăuani, trimişi în judecată pentru malpraxis, după ce o fetiţă a murit de turbare
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Trei medici din Bacau au fost trimisi in judecata pentru ucidere din culpa, fiind acuzati ca nu au tratat corespunzator o fetita de 5 ani, din comuna Racaciuni, dupa ce aceasta a fost muscata de un câine bolnav de rabie. Copila a murit la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

Ancheta a fost declansata in februarie 2012, la scurt timp dupa decesul copilei infectata cu virusul rabiei. Parintii fetei au facut plângere penala acuzând ca medicii din cadrul Spitalului Judetean de Urgente Bacau care s-au ocupat de Denisa V. nu au stabilit un diagnostic corect si au tratat cu superficialitate cazul.

Dupa patru ani de cercetari, procurorii de la Parchetul Judecatoriei Bacau au concluzionat ca medicii Carolina G. (sectia UPU), Petru P. (sectia Pediatrie) si Costica M. (sectia Oftalmologie) au dat dovada de neglijenta in tratarea copilei si se fac vinovati de moartea ei, motiv pentru care au fost trimisi in judecata.

Sursa: desteptarea.ro

×