x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Trei primari din Prahova nu au voie să intre în primării

Trei primari din Prahova nu au voie să intre în primării

04 Oct 2016   •   16:38
Trei primari din Prahova nu au voie să intre în primării

Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia, Horia Tiseanu, primarul municipiului Câmpina şi Eugen David, primarul comunei Floreşti, toţi trei aflaţi la al patrulea mandat sunt urmăriţi penal în dosare de corupţie sau evaziune fiscală. Cei trei au primit interdicţie din partea procurorilor să-şi exercite funcţia de primar. 

Vlad Oprea, primarul cu cea mai mare notorietate dintre cei menţionaţi, nu mai are voie să-şi exercite funcţia în care a fost ales, încă din data de 22 aprilie 2016. El a primit această interdicţie din partea procurorilor anticorupţie din Ploieşti, odată cu măsura preventivă a controlului judiciar. Oprea a contestat până acum de două ori această măsură, dar nici la Curtea de Apel şi nici la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a avut câştig de cauză până acum.

În data de 27 septembrie, Tiseanu a fost citat telefonic în calitate de suspect la sediul DNA din Ploieşti. După numai două ore de audieri, acesta ieşea în libertate din biroul procurorului, dar cu interdicţia de a-şi exercita funcţia pe o perioadă de 60 de zile. Decizia nu este una definitivă, iar Tiseanu a contestat deja această măsură preventivă la Tribunalul Prahova.

Eugen Davd este acuzat de procurori că în perioada ultimului său mandate ar fi acordat sute de ajutoare de urgenţă fără să întocmească anchete sociale şi documentaţia aferentă. De aceşti bani ar fi beneficiat, susţin anchetatorii rude, prieteni şi apropiaţi ai primarului.

Sursa: ph-online.ro

×