x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tronsonul rutier care străbate județul Galați de la nord la sud va fi reabilitat cu fonduri europene

Tronsonul rutier care străbate județul Galați de la nord la sud va fi reabilitat cu fonduri europene

19 Aug 2021   •   10:20
Tronsonul rutier care străbate județul Galați de la nord la sud va fi reabilitat cu fonduri europene

Tronsonul rutier care străbate județul Galați de la nord la sud va fi reabilitat cu ajutorul fondurilor europene, în cadrul unei investiții de peste 40 de milioane de euro.

Tronsonul nord-sud va fi reabilitat cu fonduri europene. În prima fază sunt alocați banii pentru realizarea documentației, iar ulterior vor veni fondurile necesare lucrărilor.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est a semnat contractul de finanțare nerambursabilă pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice pentru tronsonul cuprins între DN24D și intersecția cu DN25, ambele din județul Galați.

Pentru reabilitarea a 61 de kilometri de drum, autoritățile vor plăti peste 40 de milioane de euro.

„Este vorba despre modernizarea a peste 61 de km de drum județean, în cadrul unei investiții estimată la peste 40 de milioane de euro, bani europeni pentru care avem deja garanția că îi vom obține în cadrul noului exercițiu financiar. Acest proiect este deja înscris pe o listă predefinită de proiecte selectate, ceea ce înseamnă că această importantă investiție va fi cu siguranță finanțată. Însă, până la deschiderea noilor apeluri de finanțare, trebuie să avem finalizată toată documentația tehnico-economică, la care se lucrează deja, procedurile de achiziție publică pentru desemnarea unui proiectant fiind finalizate de aproximativ trei luni”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Contractul de finanțare pentru elaborarea documentației tehnico-economice a fost semnat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fonduri rutiere