x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tulcea: Depozit de 1.000 de metri pătraţi, distrus de un incendiu

Tulcea: Depozit de 1.000 de metri pătraţi, distrus de un incendiu

11 Noi 2017   •   18:00
Tulcea: Depozit de 1.000 de metri pătraţi, distrus de un incendiu
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Un depozit de 1.000 de metri pătraţi al unei firme din judeţul Tulcea a fost distrus, sâmbătă, în urma unui incendiu, izbucnit cel mai probabil din cauza unor operaţiuni de sudare efectuate fără luarea unor măsuri de protecţie, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Florentin Daciu, a declarat presei că incendiul a izbucnit în jurul orei 10,00, iar pentru stingerea lui, timp de aproape trei ore, au intervenit trei autospeciale cu apă şi spumă cu 13 subofiţeri şi doi ofiţeri aflaţi sub comanda conducerii instituţiei. 

''În momentul izbucnirii incendiului, în hală se afla o persoană care s-a autoevacuat. (...) Incendiul a început din cauza unor lucrări de sudare/tăiere pentru care nu s-au luat măsurile de apărare necesare'', a anunţat reprezentantul ISU Delta. 

În urma incendiului, potrivit sursei citate, a fost distrusă o suprafaţă totală de 900 de metri pătraţi din acoperişul halei de 1.000 de metri pătraţi, iar mai multe bunuri au fost afectate. Printre acestea se află o staţie de tratare a apei, un transformator electric, 10 tone de material lemnos şi patru bazine din fibră cu o capacitate de cinci tone. 

Nu se cunoaşte la cât se ridică prejudiciul şi nici dacă pentru depozitul societăţii există autorizaţie de securitate în caz de incendiu. 

La rândul său, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ali Izet, a declarat pentru AGERPRES că ITM nu a demarat deocamdată nicio anchetă în cazul incendiului înregistrat sâmbătă, în contextul în care Inspectoratul nu a fost informat cu privire la acesta. 

Societatea care deţine depozitul în care s-a înregistrat incendiul este unul dintre producătorii importanţi de preparate din carne din această zonă a României, are circa 400 de angajaţi şi deţine aproape 16 magazine în trei judeţe. AGERPRES

×