x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tulcea: Doi pacienţi din Sulina, transportaţi cu elicoptere SMURD la spitale

Tulcea: Doi pacienţi din Sulina, transportaţi cu elicoptere SMURD la spitale

02 Feb 2017   •   17:41
Tulcea: Doi pacienţi din Sulina, transportaţi cu elicoptere SMURD la spitale

Două elicoptere SMURD au preluat joi din oraşul Sulina două persoane care necesitau intervenţii medicale de specialitate, potrivit directorului Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), Dumitru Vâlcu. 

'Prima intervenţie a fost pentru o pacientă de 62 de ani, cu un infarct miocardic, care necesita o intervenţie de specialitate într-o clinică universitară. În sprijinul acesteia, un elicopter SMURD a decolat din Bucureşti, a preluat pacienta din Sulina pe care a transportat-o la o clinică universitară din Bucureşti', a declarat pentru AGERPRES directorul SJA. 

Un alt elicopter a preluat ulterior o persoană din Sulina care şi-a fracturat mâna şi care avea nevoie de intervenţie chirurgicală, această persoană fiind internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Tulcea. 

'Cred că numărul total al intervenţiilor elicopterelor medicalizate SMURD în Deltă înregistrate de la începutul anului depăşeşte 40', a menţionat directorul Vâlcu. 

Transportul cu nave rapide pe Dunăre este imposibil începând cu data de 8 ianuarie, din cauza sloiurilor, în unele zone acestea acoperind în proporţie de până la 100% suprafaţa fluviului. În acest context, singura modalitate de intervenţie pentru cazuri medicale de urgenţă în comunităţile izolate din Delta Dunării o reprezintă elicopterele SMURD.

×