x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un bărbat din Vaslui arestat preventiv, după ce a tras cu arma pentru a ameninţa agenţii de pază dintr-o discotecă

Un bărbat din Vaslui arestat preventiv, după ce a tras cu arma pentru a ameninţa agenţii de pază dintr-o discotecă

03 Dec 2018   •   18:54
Un bărbat din Vaslui arestat preventiv, după ce a tras cu arma pentru a ameninţa agenţii de pază dintr-o discotecă

Un bărbat în vârstă de 22 de ani din localitatea Rateşu Cuzei a fost arestat preventiv luni, după ce, în noaptea de 1 spre 2 decembrie, a luat arma de vânătoare a unui prieten şi a ameninţat cu ea agenţii de pază ai unei discoteci, a tras şi apoi a plecat cu o maşină, fără să deţină permis de conducere.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, din cercetările efectuate, s-a constatat faptul că, în noaptea respectivă, bărbatul s-a deplasat pe raza localităţii Todireşti, la o discotecă, fiind însoţit de alte trei persoane. În urma unui conflict pe care unul dintre însoţitori, un bărbat de 45 de ani din localitatea Deleşti, îl avea cu agenţii de pază ai discotecii, tânărul de 22 de ani a folosit o armă de vânătoare pe care a manevrat-o pentru a ameninţa unul dintre agenţii de pază, după care acesta a şi executat cu arma un foc în plan vertical.

"Ulterior, tânărul a plecat spre Negreşti, la volanul unei autoutilitare, fără a deţine permis de conducere. Pe raza localităţii Glodeni, oraşul Negreşti, acesta a fost blocat cu ajutorul a două autospeciale de poliţişti, însă a reuşit să se sustragă până în jurul orei 9,00, când în urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti, a fost depistat pe raza municipiului Vaslui. Tânărul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor precum şi uz de armă fără drept, el fiind arestat preventiv pentru 30 de zile", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Bărbatul de 45 de ani, care este deţinătorul armei de vânătoare, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 lei pentru neasigurarea securităţii armelor şi muniţiilor şi încălcarea normelor legale privind transportul armelor de vânătoare. De asemenea, împotriva lui au fost luate măsurile complementare de anulare a dreptului de port şi folosire a armelor şi retragerea permisului de armă.

Arma folosită în incident precum şi muniţia aferentă au fost ridicate, urmând a fi supuse expertizării criminalistice. AGERPRES

×