x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un câine străpuns de o săgeată, salvat de jandarmi. A fost întocmit dosar penal, iar făptașul riscă 3 ani de închisoare

Un câine străpuns de o săgeată, salvat de jandarmi. A fost întocmit dosar penal, iar făptașul riscă 3 ani de închisoare

17 Feb 2017   •   17:40
Un câine străpuns de o săgeată, salvat de jandarmi. A fost întocmit dosar penal, iar făptașul riscă 3 ani de închisoare

Joi, 16 februarie, în jurul orei 13.00, jandarmii au fost sesizaţi pentru a interveni la un caz mai puţin obişnuit, în care un câine fără stăpân avea înfiptă o săgeată în zona capului, scrie ziarulderoman.ro.

Sesizarea a fost făcută de un bărbat de 32 de ani, din Iaşi, care se cazase în staţiunea Durău şi care a observat animalul schingiuit când ieşise la plimbare. În urma sesizării telefonice, o patrulă de jandarmi montani a fost direcţionată la faţa locului şi a depistat câinele rănit. După câteva minute, jandarmii au reuşit să prindă animalul, să-i extragă săgeata şi să-i acorde minime îngrijiri medicale.

„În cauză au fost întocmite acte de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănire sau schingiuire a animalelor potrivit prevederilor Legii 205/2004 privind protecţia animalelor. În situaţia în care sunteţi martorii unor cruzimi asupra animalelor, nu ezitaţi să sesizaţi autorităţile şi să apelaţi numărul european unic de urgenţă 112”, precizează un comunicat al Jandarmeriei Neamț.

legea spune că practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale salbatice captive, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare până la trei ani sau amendă.

×