x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un mort, 19 persoane intoxicate cu fum și un pompier rănit într-un incendiu din București

Un mort, 19 persoane intoxicate cu fum și un pompier rănit într-un incendiu din București

30 Sep 2017   •   10:27
Un mort, 19 persoane intoxicate cu fum și un pompier rănit într-un incendiu din București
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

UPDATE: 

Un pompier a fost transportat la spital după ce a fost rănit în timp ce acţiona pentru stingerea incendiului izbucnit, sâmbătă dimineaţă, la un cămin de bătrâni din Capitală. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Bagdasar Arseni, Florin Bica, pompierul a fost internat în această unitate medicală după ce i-a căzut un obiect în cap în timp ce participa la intervenţie, însă e conştient şi se află în investigaţii. La acelaşi spital au mai fost internate alte trei persoane evacuate în urma incendiului. 

"Starea lor e bună, sunt conştienţi, prezenţi, fără niciun fel de problemă. (...) Au inhalat fum", a declarat Bică pentru AGERPRES. 

La Spitalul de Urgenţă Floreasca sunt internate cinci persoane, două dintre acestea prezentând intoxicaţie cu fum, a precizat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, medicul Bogdan Opriţa. 

O altă persoană se află la Spitalul Universitar, iar şapte la Spitalul Sfântul Patelimon. 

"Toţi sunt conştienţi. Un pacient va fi internat pe secţia de terapie intensivă. A inhalat fum şi e cu funingine pe căile aeriene. Un alt pacient va fi internat pe secţia ortopedie, deoarece s-a rostogolit pe scări şi şi-a luxat umărul. Ceilalţi - pe secţia medicală pentru că sunt expuşi la monoxid de carbon", a afirmat purtătorul de cuvânt al spitalului Sfântul Pantelimon, Fiorela Mitoiu, referindu-se la cei şapte internaţi acolo. 

La Spitalul Sfântul Ioan, se află două persoane, starea acestora fiind bună, urmând a fi externate. 

"Au fost aduşi doi pacienţi în stare bună. Vor pleca acasă. Nu prezintă arsuri, nu prezintă intoxcaţie cu monoxid de carbon", a declarat pentru AGERPRES medicul Bogdan Geavlete. 

O persoană a murit şi alte 19 au fost intoxicate cu fum, într-un incendiu care izbucnit, sâmbătă dimineaţă, la un cămin de bătrâni din Capitală. 

Potrivit ISU Bucureşti, din imobil, situat pe strada Păcală, au fost evacuate peste 30 de persoane. Victimele transportate la spital sunt conştiente, fără arsuri. Ele au fost duse la spitalele Floreasca, Sf. Ioan, Bagdasar, Universitar, judeţean - Ilfov, Pantelimon.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

O persoană a murit şi alte 19 au fost intoxicate cu fum, fiind transportate la spital, într-un incendiu care izbucnit, sâmbătă dimineaţă, la un cămin de bătrâni din Capitală. 

Potrivit ISU Bucureşti, din imobil, situat pe strada Păcală, au fost evacuate peste 30 de persoane. Victimele transportate la spital, posibil expuse la fum, sunt conştiente, fără arsuri. Ele au fost duse la spitalele Floreasca, Sf. Ioan, Bagdasar, Universitar, judeţean - Ilfov, Pantelimon. 

În zonă acţionează ambulanţe SMURD, autospeciala pentru transport victime multiple, autospeciale de stingere, echipaje de descarcerare, autoscări, detaşamentul special de salvatori. Incendiul se manifestă generalizat, la întreaga clădire. 

Potrivit şefului Departamentului de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, incendiul s-a extins la o clădire din apropierea căminului de bătrâni, precum şi la un depozit de anvelope, fără a se înregistra victime.
 

AGERPRES

×