x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un primar din Botoşani a rămas fără mandat, după ce a fost condamnat definitiv pentru complicitate la contrabandă

Un primar din Botoşani a rămas fără mandat, după ce a fost condamnat definitiv pentru complicitate la contrabandă

05 Iun 2018   •   14:58
Un primar din Botoşani a rămas fără mandat, după ce a fost condamnat definitiv pentru complicitate la contrabandă

Primarul comunei Stăuceni din judeţul Botoşani, Valentin Relu Burlacu, şi-a pierdut, marţi, mandatul obţinut în 2016, după ce a fost condamnat definitiv pentru complicitate la contrabandă şi constituire de grup infracţional organizat. 

Prefectul Dan Constantin Şlincu a emis un ordin de încetare de drept, înainte de termen, a mandatului lui Burlacu, în baza deciziei Curţii de Apel Suceava. 

"Ordinul a avut la bază referatul întocmit de secretarul unităţii administrativ- teritoriale Stăuceni, precum şi actele din care a rezultat motivul legal de încetare a mandatului- sentinţa 106/2017 a Tribunalului Suceava, menţinută şi rămasă definitivă prin decizia penală 520/2018 a Curţii de Apel Suceava", a declarat prefectul Dan Constantin Şlincu. 

Potrivit legii, atribuţiile de primar vor fi preluate de viceprimarul în funcţie. 

Valentin Relu Burlacu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru cele două infracţiuni pentru care a fost găsit vinovat. Instanţa a dispus, de asemenea, că acesta nu poate exercita o funcţie a autorităţii de stat. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Valentin Relu Burlacu