x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un tren cu 100 de călători a luat foc în Teleorman

Un tren cu 100 de călători a luat foc în Teleorman

26 Noi 2019   •   21:29
Un tren cu 100 de călători a luat foc în Teleorman

Un incendiu a izbucnit, luni după-amiază, la un un tren de călători aflat în gara din localitatea Măldăieni, nefiind înregistrate victime în rândul celor circa 100 de pasageri care se aflau în vagoane, a informat Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman.


La sosirea pompierilor, în jur de 50 de călători se autoevacuaseră din tren, iar focul se manifesta la ultimele două vagoane ale garniturii. Din estimările şefului de tren, în cele cinci vagoane se aflau aproximativ 100 de călători.

Cele două vagoane care ardeau au fost dislocate de restul garniturii, iar pompierii au putut interveni şi au lichidat incendiul.

La faţa locului au fost trimise două autobuze care să preia călătorii, iar CFR Călători a trimis o locomotivă pentru preluarea vagoanelor care nu au fost afectate de incendiu.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Roşiorii de Vede au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, un echipaj de descarcerare şi o ambulanţă SMURD, pentru stingerea incendiului izbucnit la două vagoane ale trenului personal aflat în apropierea localităţii Măldăeni. Datorită reacţiei rapide, au fost limitate pagubele materiale.

Preventiv, la faţa locului au fost trimise o autospecială de transport personal şi victime multiple şi trei ambulanţe, însă nu a fost nevoie de intervenţia acestora.

Potrivit ISU Teleorman, o singură persoană a necesitat îngrijiri medicale. Şeful de tren s-a intoxicat uşor cu fum în timp ce intervenea pentru decuplarea vagoanelor. Acestuia i s-a administrat oxigen, fiind în afara oricărui pericol.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit produs la instalaţia electrică a unui vagon.

O parte dintre călători au fost preluaţi de două microbuze ale ISU Teleorman şi transportaţi în Gara CFR Roşiori Nord, iar ceilalţi pasageri, aflaţi în vagoanele neafectate de incendiu, îşi vor continua călătoria, o locomotivă preluând garnitura spre destinaţie.

Trenul interregio IR 1825 circula pe relaţia Bucureşti - Târgu Jiu şi era format din cinci vagoane.

Traficul feroviar a fost oprit pe magistrala 900, la intrarea în staţia din localitatea Măldăieni, potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române.

CFR Călători informează printr-un comunicat de presă că persoanele aflate în trenul IR 1825 îşi vor continua drumul în siguranţă către destinaţia finală cu restul garniturii şi cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat.

Pasagerii care vor dori să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate, fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă. AGERPRES

×