x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Unde se va construi Patinoarul Berceni Arena

Unde se va construi Patinoarul Berceni Arena

02 Noi 2022   •   08:17
Unde se va construi Patinoarul Berceni Arena
Sursa foto: FB Daniel Băluță

Patinoarul Berceni Arena se va construi în sectorul 4 în zona Apărătorii Patriei. Lucrările au început la 1 septembrie și patinoarul – singurul de dimensiuni olimpice din București – va fi dat în folosință, după cum promit autoritățile, în decembrie 2023.

Primarul Sectorului 4 a anunțat, marți, 1 noiembrie 2022, că Patinoarul Berceni Arena va fi construit la intersecția de la Apărătorii Patriei.

„Patinoarul Berceni Arena va fi construit la intersecția de la Apărătorii Patriei!

Pentru că mulți dintre dumneavoastră mi-ați cerut să vă spun unde se află locația exactă, iată o imagine concludentă.

Vizavi de Universitatea Spiru Haret, la intersecția dintre Șoseaua Berceni cu strada Turnu Măgurele, comunitatea Sectorului 4 construiește primul patinoar ridicat în Capitală după 70 de ani”, a scris Primarul Daniel Băluță pe pagina sa de Facebook.

Noul patinoar va avea 800 de locuri în tribune, terenul pe care va fi construit este de 12.000 de mp, cu locuri de parcare pentru 73 de autoturisme, două autocare și spații verzi de 3.000 de mp, cu 70 de arbori. Suprafața construită desfășurată va fi de aproape 6.500 de mp.

"Capacitatea noii investiții, care se va numi Berceni Arena, va fi de 800 de locuri în tribune. Terenul pe care se construiește patinoarul este de aproape 12.000 mp, iar clădirea va avea un regim de P+1E.

Suprafața construită desfășurată va fi de circa 6.500 mp, cu locuri de parcare pentru 73 de autoturisme, două autocare și spații verzi de 3.000 de metri pătrați, cu 70 de arbori plantați. Terenul a aparţinut societăţii Totul Verde din sector", susţin cei de la primărie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Primarul sectorului 4 spunea recent că noua construcție va rezolva o lipsă majoră a orașului.

„Bucureștiul este singura capitală europeană care nu are patinoar competițional. (…)   Patinoarul din sectorul 4 al Capitalei se construiește după aproape 68 de ani de la ridicarea Patinoarului care, până în 1989, s-a numit „23 August”, și care a fost apoi redenumit  „Mihai Flamaropol”. A fost singurul patinoar la standarde olimpice  care a funcționat în București. Patinoarul va avea tribune, vestiare, cabinete medicale”, a mai declarat Daniel Băluță.

 

Patinoarul Berceni Arena

 

.

×