x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Bucureștiul înghețat. Locuitorii Capitalei stau în frig. Ce spune Termoenergetica

UPDATE Bucureștiul înghețat. Locuitorii Capitalei stau în frig. Ce spune Termoenergetica

12 Oct 2021   •   16:05
UPDATE Bucureștiul înghețat. Locuitorii Capitalei stau în frig. Ce spune Termoenergetica

Termoenergetica anunță că a încărcat circa 80% din punctele, modulele și centralele termice au fost încărcate în vederea furnizării căldurii. Este vorba despre 1027 de rețele.

Restul de 20% de instalații nu au fost încărcate întrucât asociațiile de proprietari nu doresc, deocamdată, încălzirea locuințelor ori se efectuează lucrări la rețeaua secundară. 

Este necesară deschiderea circuitului de încălzire din subsolurile blocurilor și realizarea aerisirii coloanelor, astfel încât agentul termic să parcurgă întrega instalație de încălzire. De asemenea, asociaţiile de proprietari au obligația de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operațiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente.

„Precizăm că după începerea probelor la cald, având în vedere evoluția în scădere a temperaturilor, compania a continuat furnizarea agentului termic pentru încălzire, cu precădere în timpul nopții. Este important de subliniat că în prezent, centralele de termoficare Vest Energo și Grivița nu funcționează și de aceea, până la realizarea echilibrului hidraulic al întregului sistem de termoficare, pot exista sincope în procesul de furnizare a agentului termic. Vă comunicăm și faptul că instituția noastră a început furnizarea căldurii și către spitale, şcoli, grădiniţe, cămine de bătrâni şi către celelalte instituţii care au solicitat acest lucru. Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București şi echipele de intervenţie funcţionează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor care apar în teren. Pentru informaţii suplimentare, bucureştenii au la dispoziţie numerele de telefon 031.9442 şi 0800.820.002”, transmite compania.

Prin urmare, mii de bucureșteni continuă să locuiască în frig și nu beneficiază de condiții optime de viață. 

De circa doi ani se tot efectuează reparații la conducte iar locuitorii Capitalei nu au suficientă căldură, până la lipsa totală a acesteia, pe timpul iernii, și nici apă caldă pe timpul verii.

ȘTIRE INIȚIALĂ Toți locuitorii Capitalei care trăiesc în apartamente racordate la rețeaua municipală de încălzire sunt privați de lipsa agentului termic, deși vremea s-a răcit puternic de peste o săptămână.

Astăzi, temperatura maximă se va situa în jurul valorii 14 grade Celsius în timpul zilei și circa 4 grade Celsius în timpul nopții. 

Reprezentanții Termoenergetica ne-au spus să avem răbdare, au fost începute probele pentru furnizarea agentului termic, respectiv încărcarea instalațiilor în tot orașul, și mai durează circa trei zile până când acesta va ajunge în locuințele oamenilor. 

Totodată, abia acum s-a îndeplinit condiția pentru încălzirea locuințelor, respectiv media temperaturilor externe să se situeze la sub 10 grade Celsius timp de trei zile consecutive. 

 

×
Subiecte în articol: capitala agent termic Termoenergetica