x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Cele 12 persoane refugiate într-o remorcă din cauza inundațiilor au fost salvate

UPDATE Cele 12 persoane refugiate într-o remorcă din cauza inundațiilor au fost salvate

19 Iun 2021   •   17:22
UPDATE Cele 12 persoane refugiate într-o remorcă din cauza inundațiilor au fost salvate
Sursa foto: ISU Vrancea

Toate cele 12 persoane aflate refugiate într-o remorcă din cauza inundațiilor au fost salvate. Acestea se aflau în zona forestieră din Nereju, județul Vrancea.

Prima persoană salvată a fost un adolescent de 16 ani. Au urmat două femei de 60 de ani, un băiat de 18 ani, o femeie 44 de ani, patru bărbați de 70 de ani, un bărbat de 52 de ani, altul de 32 de ani și altul de 50 de ani.

Printr-un sistem provizoriu tip tiroliană, un salvamontist a reușit, să ajungă la persoanele izolate.

Acestea au rămas izolate, vineri, din cauza creșterii nivelului și debitului râului Zăbala.

Tot în județul Vrancea este o altă situație grea, în comuna Nistorești. În satul Podu Târdei un pod care asigura accesul auto a fost avariat, iar accesul se face acum doar pe jos, pe o punte.

În localitatea Mircești a fost evacuată în siguranță, la vecini, o familie formată dintr-o mamă și 3 copii.

Mediafax

UPDATE1 Unul dintre cei 12 muncitori refugiați în remorcă a fost salvat cu ajutorul unui sistem provizoriu de tip tiroliană. Județul Vrancea se află în continuare sub cod portocaliu de inundații.

"Acolo apele sunt învolburate, sunt bușteni, și nu permit accesul bărcilor. Este zonă muntoasă și nu pot fi evacua nici cu elicopterul. Singura soluție este tiroliana. Esate încă destul de lumină să le scoată de acolo, dacă nu este posibil să ne asigurăm cu alte sisteme de iluminat. Ei nu au probleme medicale, au avut tot timpul contact verbal cu echipele de salvare. Salvarea lor este imperios necesară înainte de lăsarea nopții din cauza codului portocaliu", a spus Raed Arafat, la Digi24.

Forțele de intervenție au fost suplimentate la Nereju cu echipaje de la ISU Bacău și ISU Covasna.

Persoana salvată este un adolescent de 16 ani.

Cele 12 persoane au rămas izolate ș s-au refugiat, ieri, într-o remorcă din cauza creșterii nivelului și debitului râului Zăbala. 

ȘTIRE INIȚIALĂ Cei 12 muncitori care s-au refugiat într-o remorcă din cauza viiturii, în județul Vrancea, nu au putut fi salvați până la această oră. Distanța între ei și salvatori a crescut, însă se menține contactul vizual, transmite ISU Vrancea.

Cele 12 persoane aflate într-o zonă forestieră din Nereju au rămas izolate, vineri, din cauza creșterii nivelului și debitului râului Zăbala.

Noaptea situația lor a fost monitorizată, iar sâmbătă s-au reluat operațiunile de salvare.

„Se menține legătura vizual și vocal cu persoanele izolate. Până la această moment nu s-au semnalat probleme medicale”, transmite ISU Vrancea.

La rândul său, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a spus la videoconferința premierului Florin Cîțu cu prefecții, că pe parcursul nopții s-a încercat salvarea muncitorilor, dar nu s-a reușit. Sâmbătă operațiunile au fost reluate, a fost mobilizată și o echipă Salvamont din Covasna.

„Încearcă să îi evacueze. A fost o tentativă care a eșuat, tiroliana nu a putut fi fixată. S-a mărit distanța între salvatori și muncitori. Accesul este foarte greu, nu putem trimite utilaje. Pe cale aeriană nu putem să-i scoatem, este o zonă montană și elicopterele nu pot intra acolo”, a spus Arafat.

Tot în județul Vrancea este o altă situație grea, în comuna Nistorești. În satul Podu Târdei un pod care asigura accesul auto a fost avariat, iar accesul se face acum doar pe jos, pe o punte.

În localitatea Mircești a fost evacuată în siguranță, la vecini, o familie formată dintr-o mamă și 3 copii

Mediafax

×
Subiecte în articol: viitura vrancea munctori izolati