x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Rata de infectare cu COVID-19 explodează în apropierea Capitalei. Un județ ar putea intra în carantină. Școlile se închid

UPDATE Rata de infectare cu COVID-19 explodează în apropierea Capitalei. Un județ ar putea intra în carantină. Școlile se închid

13 Oct 2021   •   13:44
UPDATE Rata de infectare cu COVID-19 explodează în apropierea Capitalei. Un județ ar putea intra în carantină. Școlile se închid

Incidența cazurilor cu noul coronavirus a trecut de 15 la mia de locuitori în județul llfov. În acest context, autoritățile pregătesc măsuri drastice pentru a putea ține pandemia sub control.

La recomandarea Direcției de Sănătate Publică Ilfov, începând de luni, toate școlile din Ilfov se închid.

Măsura a fost dispusă după ce incidența în Ilfov a ajuns la 15,48 cazuri la mia de locuitori. Mai exact, în județ sunt localități unde rata infectărilor a trecut de 20 la mie.

ȘTIRE INȚIALĂ Rata de infectare cu COVID-19 a ajuns la 15 la mia de locuitori în județul Ilfov, motiv pentru care localitățile din regiune ar putea intra în carantină. 

La ora actuală, autoritățile locale se află în ședință pentru a decide noi măsuri pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. 

DSP a solicitat carantinarea județului însă prefectul nu dorește să o instituie deoarece mulți locuitori din Ilfov lucrează în Capitală și le-ar îngreuna accesul la locul de muncă. Totodată, și mulți bucureșteni se deplasează în localități din IIfov pentru a merge la serviciu.

 

 

×
Subiecte în articol: ilfov carantina COVID