x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ursul a ajuns și la Focşani! Intervenție a Jandarmeriei

Ursul a ajuns și la Focşani! Intervenție a Jandarmeriei

de Redacția Jurnalul    |    11 Sep 2024   •   08:59
Ursul a ajuns și la Focşani! Intervenție a Jandarmeriei

Prezenţa unui urs a fost semnalată, marţi seara, la periferia municipiului Focşani, acesta fiind alungat de echipa de intervenţie într-o zonă nepopulată de pe albia râului Milcov, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vrancea.

"În cursul serii trecute, prin apel la numărul unic de urgenţă 112 a fost semnalată prezenţa unui urs la periferia municipiului Focşani. Echipajul de jandarmi din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil Focşani s-a deplasat la faţa locului constatând că cele sesizate se confirmă. A fost constituită echipa de intervenţie, formată din jandarmi, doctorul veterinar, poliţişti, reprezentanţi ai AJVPS Vrancea şi condusă de către primarul municipiului Focşani. După constituirea echipei de intervenţie s-a luat decizia tranchilizării şi ulterior relocării ursului, însă nu s-a mai putut interveni din cauza faptului că acesta s-a retras într-o zonă cu vegetaţie deasă, vizibilitatea fiind scăzută", au precizat reprezentanţii IJJ Vrancea.

Potrivit Jandarmeriei, ursul avea aproximativ doi - trei ani şi circa 50 - 60 de kilograme.

Pentru a preveni orice incident, ursul a fost alungat într-o zonă nepopulată de pe albia râului Milcov, în mediul natural, fiind folosite măsuri de alungare specializate active - semnale acustice şi luminoase.

La intervenţie au participat, alături de jandarmi, forţe din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: urs focşani jandarmerie