x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Crăciun al contrastelor pe Valea Prahovei

Crăciun al contrastelor pe Valea Prahovei

de Redacția Jurnalul    |    27 Dec 2023   •   15:45
Crăciun al contrastelor pe Valea Prahovei

În principalele stațiuni montane de pe Valea Prahovei gradul de ocupare a fost peste 70% pentru vacanța de Crăciun, în timp ce în Câmpina unitățile de cazare au fost ocupate în proporție de 90%.

Vremea a fost capricioasă aproape pe toată perioada acestei vacanțe. A început cu o ninsoare ca în povești, dar cu vânt, terminând cu vreme frumosă, dar prea caldă pentru această perioadă. În Sinaia nu s-a putut schia pe principalele pârtii, doar copiii putându-se bucura de săniuș la cota 1400.

În Bușteni, tot copiii au fost cei bucuroși că s-au putut da cu sania și începătorii care au descoperit tainele schiului pe o pârtie de începători. Aceștia au fost îndrumați de monitori de schi în lecții particulare sau colective pentru copii, adolescenți și adulți.

Azuga a fost singura stațiune din Prahova unde s-a putut schia, atâta timp cât nu a bătut vântul.

În continuare în principalele orașe turistice continuă Târgurile de Crăciun, până în luna ianuarie, multe dintre ele oferind pe lângă dulciuri și vin fiert specifice perioadei și posibilitatea de a patina.

Nu sunt anunțate evenimente publice care să sărbătorească trecerea în noul an, dar hotelurile și toate unitățile care organizează petreceri au pregătit programe artistice și focuri de artificii impresionante, conform APDT Prahova.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: valea prahovei Crăciun