x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Vânzătorul unui magazin, prins că utiliza ilegal datele de pe cardurile clienţilor

Vânzătorul unui magazin, prins că utiliza ilegal datele de pe cardurile clienţilor

04 Oct 2016   •   15:38
Vânzătorul unui magazin, prins că utiliza ilegal datele de pe cardurile clienţilor

Poliţişti clujeni, specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, anchetează un vânzător implicat în activităţi infracţionale de fraudă cu instrumente de plată electronice.

În intervalul cuprins între noiembrie 2015 şi ianuarie 2016, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au desfăşurat activităţi pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a unei persoane implicate în activităţi infracţionale de fraudă cu instrumente de plată electronice. „În urma cercetărilor efectuate, a fost identificat un bărbat, din Târgu-Mureş, care în calitate de casier al unui magazin alimentar a intrat în posesia datelor de identificare ale cardului bancar ce a fost utilizat de către persoana vătămată pentru achitarea valorii cumpărăturilor efectuate. Ulterior, bărbatul a efectuat mai multe plăţi on-line, atât pe pagini web ale comercianţilor din România cât şi din străinătate, prin utilizarea datelor de identificare ale cardului bancar”, a precizat inspector Andreea Pop.


Valoarea totală a prejudiciului cauzat a fost de aproximativ 1.600 lei. „Prin rechizitoriul întocmit de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, inculpatul a fost trimis în judecată  pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată”, a menţionat purtătorul de cuvânt al inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.
 

×