x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Vaslui: Tânăr arestat după ce a trecut pe roşu cu maşina şi a accidentat mortal un elev pe trecerea de pietoni

Vaslui: Tânăr arestat după ce a trecut pe roşu cu maşina şi a accidentat mortal un elev pe trecerea de pietoni

08 Mar 2016   •   16:36
Vaslui: Tânăr arestat după ce a trecut pe roşu cu maşina şi a accidentat mortal un elev pe trecerea de pietoni

  Un tânăr de 21 de ani, din localitatea vasluiană Muntenii de Sus, a fost arestat preventiv, marţi, pentru ucidere din culpă, după ce a trecut pe culoarea roşie a semaforului şi a accidentat grav pe o trecere de pietoni din Vaslui un elev care tocmai ieşise de la şcoală şi care a murit ulterior la spital.

Judecătoria Vaslui a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele unui şofer de 21 de ani, care a accidentat grav un elev de 16 ani, pe o trecere de pietoni, după ce a trecut cu maşina pe culoarea roşie a semaforului.

Decizia magistraţilor vasluieni a fost luată la propunerea procurorilor, după ce adolescentul a murit la un spital din Iaşi, din cauza leziunilor suferite.

În urma cercetărilor desfăşurate de către poliţişti, s-a stabilit că Bogdan Radu l-a lovit cu maşina pe elev pe o trecere de pietoni din zona centrală a municipiului Vaslui, la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare cu Huşului.

Adolescentul de 16 ani, care tocmai ieşise de la cursuri de la Colegiul "Anghel Rugină”, se angajase regulamentar în traversarea străzii, şoferul nerespectând culoarea roşie a semaforului. În urma impactului, elevul a spart parbrizul autoturismului şi a îndoit tabla capotei, iar apoi a fost aruncat prin aer peste 15 metri.

"După acordarea îngrijirilor medicale la locul accidentului, minorul a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde medicii l-au diagnosticat cu politraumatism prin accident rutier, traumatism facial sever, comă profundă. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind unul negativ”, a declarat responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui, Loredana David.

Din cauza stării grave în care se afla, elevul a fost transferat la un spital din Iaşi unde, ulterior, a murit, mai multe organe fiind prelevate şi donate unor persoane aflate pe liste de aşteptare.

×