x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Vești BUNE pentru locuitorii Sectorului 6. Va fi inaugurată pista de biciclete de la Lacul Morii

Vești BUNE pentru locuitorii Sectorului 6. Va fi inaugurată pista de biciclete de la Lacul Morii

03 Iun 2022   •   11:30
Vești BUNE pentru locuitorii Sectorului 6. Va fi inaugurată pista de biciclete de la Lacul Morii

Pista de biciclete de la Lacul Morii va fi inaugurat, duminică, de Ziua Mondială a Mediului, a anunţat Primăria Sectorului 6.

Aceasta are o lungime de 2,3 kilometri şi o lăţime între 2 şi 6 metri. Se desfășoară de la Barajul Ciurel până la insula Lacul Morii. Prima parte a suprafeţei de rulare este din asfalt, iar o altă parte din marnă, de la Calea Crângaşi până la insulă. Marna este 100% naturală, alcătuită din piatră de calcar, și a fost folosită pe porțiunea care nu poate fi asfaltată ori betonată. 

De asemenea, bicicliștii nu au acces pe promenada Lacul Morii.

Drumul pentru biciclete va fi testat printr-un tur ghidat pe două roţi organizat de Asociaţia Mai Mult Verde, de la ora 9,30, de pe Insula Lacul Morii. De acolo, la ora 10,30, se va pleca în jurul lacului. Va fi prezent și edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu. 

De-a lungul turului cu biciclete vor fi trei opriri tematice - la Giuleşti Sârbi, în dreptul zonei naturale de 200 de hectare unde se va discuta despre promovarea zonelor naturale ca spaţii alternative de agrement, pe Aleea Lacul Morii, unde reprezentanţii Ordinului Arhitecţilor vor discuta despre concursul internaţional de soluţii pentru valorificarea zonei extinse a Lacului Morii și între Barajul Ciurel şi zona Insulei Lacul Morii. Ciprian Ciucu va vorbi despre faza întâi a proiectului de regenerare urbanistică a zonei Lacului Morii - Crângaşi - Giuleşti, pentru promenadă şi activităţi sportive. 

×
Subiecte în articol: biciclete lacul morii