Festivalul Gulaşului, unde cei mai buni bucătari s-au întrecut în prepararea tocanei cu specific unguresc. Cert este că ceaunele au sfârâit toată ziua, iar rezultatul i-a încântat pe oaspeţii flămânzi.
Picant, dulce, cu fasole sau cartofi, gulaşul a fost, pentru o zi, mâncarea vedetă a maramureşenilor.
Iudit prepară de când se ştie mâncarea tradiţională, după o reţetă de familie.
Sunt 4 kilograme de carne, două ciolane, ceapă cam 2 kilograme, un kilogram de ardei şi urmează zarzavaturi: morcovi, ţelină, gulie. Vin condimentele, pastele, care nu pot să lipsească de la această mâncare, enumeră bucătăreasa.
Iar când vine vorba de secrete, bucătăreasa nu are decât unul! Să-l faci cu suflet şi cu gust şi atunci sigur o să iasă perfect, dezvăluie Iudit Ivaszuk.
O mâncare perfectă s-au străduit să facă şi cei veniţi la Festivalul Gulaşului. Fiecare cum s-a priceput mai bine.
Şi pentru ca meniul să fie complet, bucătarii s-au trezit dis de dimineaţă şi au copt pâine de casă. Iar pentru munca depusă, au fost apreciaţi de oaspeţi.
Festivalul Gulaşului a reunit 12 echipe de bucătari, atât din ţară, cât şi din Ungaria. Evenimentul a ajuns deja la cea de-a 10-a ediţie. Observator.tv