x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale ZIUA COPILULUI 2016 - Unde se pot distra copiii din Capitală

ZIUA COPILULUI 2016 - Unde se pot distra copiii din Capitală

01 Iun 2016   •   08:55
ZIUA COPILULUI 2016 - Unde se pot distra copiii din Capitală
Sursa foto: Karina Knapek/INTACT IMAGES

Concerte, concursuri şi un radio special creat pentru Ziua Copilului 2016 - Cultural Junior - se numără printre evenimentele ce marchează Ziua copilului.

Cei mici pot participa la concursuri ce le sunt dedicate, la piese de teatru, la demonstraţii ale angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi pot asculta programe radio create special pentru ei.

De asemenea, intrarea la unele muzee este gratuită pentru micii vizitatori.

*** Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov organizează, miercuri, Ziua Porţilor Deschise în Parcul Nou din localitatea Mogoşoaia, începând cu ora 11,00, unde invitaţi vor fi copiii instituţionalizaţi în două centre de pe raza judeţului.

Activitatea are drept scop informarea copiilor cu privire la activităţile importante derulate la nivelul Poliţiei Române pentru asigurarea unui climat de linişte publică şi familiarizarea acestora cu specificul şi istoricul instituţiei.

Activităţile desfăşurate vor consta în prezentarea unei autospeciale şi a unei motociclete din dotarea Poliţiei Rutiere, a echipamentului, armamentului, precum şi a mijloacelor de protecţie individuală şi balistică, a truselor criminalistice din autolaboratorul pentru amprentare, relevare şi ridicarea urmelor papilare şi prezentarea a trei câini de urmă şi patrulare.

*** Tot miercuri, Parcul "Alexandru Ioan Cuza" va fi gazda unui maraton de peste zece ore de distracţie şi bucurie în familie, în cadrul evenimentului 'Copiii colorează viaţa', organizat de Itsy Bitsy, alături de Primăria sectorului 3.

Astfel, de dimineaţa şi până seara, pe aleile parcului se vor desfăşura peste 50 de ateliere distractive. Cele mai iubite jocuri ale copilăriei, concursuri, premii, expoziţii, muzica şi dansul vor transforma Ziua copilului într-un adevărat festival. Peste 200 de copii vor cânta şi dansa pe scenă, alături de personajele Itsy, Bitsy şi Zăpă, care pregătesc de asemenea zeci de alte surprize.

Pe scenă vor mai urca Oana Sârbu, care lansează în premieră noul său album de muzică pentru copii "Sunt şic", Gabriel Cotabiţă, care va cânta alături de grupul Miniton, dar şi actriţa Crina Zvoboda, care va oferi un moment interactiv de ventrilocie.

"Ateliere cu lipici pentru mămici şi pitici" vor avea loc în Foişorul de lemn, începând cu ora 10,00, unde nouă dintre cele mai cunoscute bloggeriţe în materie de parenting vor discuta cu mamele despre cum să crească un copil fericit şi sănătos, fără să se sacrifice.

Expoziţie de desene, poze la minut, ateliere de robotică, jocurile copilăriei părinţilor, jocuri şi activităţi în limba engleză, atelier 'Ora de net' cu Salvaţi Copiii, concursuri de împletit părul, poze cu mascota Mickey Mouse, gimnastică pentru bebeluşi cu kinetoterapeuţi, face painting, Muzeul jucăriilor, atelier de confecţionat brăţări, desene pe asfalt şi ateliere creative, dar şi atelierul de gătit 'străbucate' sunt doar câteva dintre activităţile la care cei mici pot participa de ziua lor, în parcul bucureştean.

*** Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Grădina Zoologică, organizează miercuri o serie de activităţi educative pentru a sărbători Ziua Internaţională a Copilului, dar şi Ziua Mondială a Mediului. Scopul acestor activităţi îl reprezintă promovarea în rândul tinerei generaţii a unor comportamente responsabile faţă de natură. În acest sens, copiii şi adolescenţii cu vârsta de până la 18 ani vor avea acces gratuit în incinta Grădinii Zoologice.

*** Copilăria şi eroii săi vor fi sărbătoriţi de mărcile poştale româneşti.

Emisiunea de mărci poştale Romfilatelia "Personajele copilăriei" aduce astfel în prim plan câteva dintre personajele îndrăgite: Făt Frumos şi Ileana Cosânzeana, Neghiniţă, Domnul Goe şi eroii din "Punguţa cu doi bani". Cele patru mărci poştale vor putea fi achiziţionate începând de miercuri, de la magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

*** De Ziua copilului, Ministerul Afacerilor Interne organizează a opta ediţie a evenimentului "Ziua Porţilor Deschise".

Vizitatorii se vor putea familiariza cu activitatea poliţiştilor, jandarmilor, pompierilor, poliţiştilor de frontieră, piloţilor MAI, medicilor şi paramedicilor SMURD, şi vor avea ocazia să vadă tehnica expusă de fiecare structură a ministerului, sălile de conferinţă şi zonele cu încărcătură simbolică şi istorică.

În sala de videoconferinţe a MAI, copiii vor putea lua locul celor care conduc şi iau decizii pentru siguranţa cetăţenilor.

În parcarea din faţa clădirii MAI, sărbătoriţii vor putea urmări şi chiar lua parte la exerciţii de autoapărare sau de acordare a primului-ajutor, vor putea urca în elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie, în maşinile poliţiştilor şi jandarmilor şi în şalupele poliţiştilor de frontieră. Totodată, ei pot urmări îndeaproape demonstraţiile câinilor special antrenaţi pentru prinderea infractorilor şi pot învăţa câteva reguli de comportament în situaţii de urgenţă.

Anul acesta, în premieră, poliţia va prezenta unitatea mobilă pentru identificarea victimelor dezastrelor, un automobil de teren considerat ca fiind o adevărată uzină criminalistică pe roţi. Tot în premieră, jandarmii montani vor executa un exerciţiu de escaladare a clădirii Ministerului Afacerilor Interne, iar în parcarea din faţa instituţiei vor fi expuse două elicoptere: unul de poliţie şi unul SMURD.

*** Şi Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" sărbătoreşte Ziua internaţională a copilului. În perioada 1 - 5 iunie cei mici sunt aşteptaţi să petreacă momente speciale în ambianţa "satului de la şosea".

Muzeul a pregătit câte o diplomă pentru cele mai frumoase lucrări inspirate din lumea satului tradiţional, prezentate în cadrul expoziţiei - concurs de desene "În lumea copiilor de 1 iunie", dar şi un program de divertisment realizat împreună cu Opera Comică pentru Copii şi Romfilatelia.

*** Copiii cu vârste de până la 18 ani vor avea acces gratuit miercuri, de ziua lor, în expoziţia permanentă a Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa".

Muzeul îşi va deschide miercuri porţile la ora 10,00, iar până la ora 20,00 cei mici se vor putea distra, dar vor şi învăţa o mulţime de lucruri noi despre animalele din întreaga lume.

De asemenea, copiii vor putea vedea în premieră în România Diodrama, un proiect care are rolul de a atrage atenţia publicului asupra efectelor pe care tăierile ilegale de păduri le au asupra habitatelor.

*** De 1 iunie, Radio România Cultural lansează Cultural Junior, un radio de o zi pentru copii. Timp de 24 de ore, radioul va difuza online programe dedicate copiilor.

Gazda postului, Lidia Laic, invită părinţii şi copiii în călătorii prin parcurile şi muzeele lumii, le spune poveşti auzite, citite sau inventate, joacă teatru, recomandă cărţi, filme, spectacole, benzi desenate şi desene animate. La Cultural Junior, cei mici fac cunoştinţă cu alţi copii şi vorbesc despre ştiinţă pe înţelesul tuturor. AGERPRES

×
Subiecte în articol: 1 iunie ZIUA COPILULUI 2016