x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Ministrul Muncii: Punerea în plată a pensiilor recalculate se va face începând cu 1 octombrie 2018

Ministrul Muncii: Punerea în plată a pensiilor recalculate se va face începând cu 1 octombrie 2018

03 Dec 2018   •   21:26
Ministrul Muncii: Punerea în plată a pensiilor recalculate se va face începând cu 1 octombrie 2018

Pensiile recalculate vor fi primite de la data de 1 octombrie 2018, indiferent când se va termina de recalculat ultimul dosar, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii, conform Agerpres.

„Vor primi în plus de când a intrat legea în vigoare, de la 1 octombrie. În lege spune că această recalculare se derulează pe o perioadă de 12 luni, dar, indiferent când se va termina de calculat ultimul dosar din ţară, acel pensionar va primi banii începând cu 1 octombrie 2018. Practic nu pierde niciun leu. Pentru a pune în aplicare o asemenea lege există nevoie de un soft, program informatic, pe care trebuie să-l achiziţionăm. Suntem în procedura de achiziţie, suntem în procedura finală şi imediat semnăm raportul procedurii şi contractul.”

„Dacă să zicem că în februarie 2019 un pensionar care se încadrează la acea lege 192 primeşte acasă decizia de pensie cu noul cuantum el va fi pus în plată începând cu 1 octombrie 2018. Practic de când a intrat legea în vigoare până va primi decizia acasă acel pensionar va primi diferenţa de bani”, a explicat Marius Budăi la România TV.

Acesta a spus că vor benificia de recalculare cei care au fost afectați de numeroasele modificări ale legii. Budăi adaugă și că dacă unui pensionar îi iese un cuantum mai mic la calculare, el va primi banii după cuantumul mai avantajos pentru el.

Marius Budăi a spus că în această lună, pensiile vor fi plătite în toată țara până pe 15 decembrie.

×
Subiecte în articol: Marius Budăi pensii recalculate