O biserică din Mexic, construită în secolul XVI, a fost scufundată în întregime de apele unui râu acum mai bine de 50 de ani. Recent, datorită secetei ruinele acesteia au ieșit la suprafața.
Bineînțeles, turiștii curioși s-au grăbit să vadă ce a mai rămas din templul ridicat de călugării dominicani, scrie metro.co.uk.
Biserica a fost scufundată în 1966 când s-a construit barajul Nezahualcoyotl. De atunci, edificiul a ieșit la suprafață în octombrie 2015 și în 2002, nivelul apei fiind atât de scăzut încât vizitatorii au putut păși înăuntru.
De fapt, localnicii au fost atât de încântați de eveniment încât au sărbătorit și au făcut procesiuni în jurul ruinelor.
Biserica, construită acum mai mult de 400 de ani, avea o lungime de 61 de metri, 14 metri lățime, pereți înalți de 10 metri, iar clopotnița atingea 16 metri.
Conform specialiștilor, lăcașul de cult a fost astfel realizat în speranță că zona va deveni un centru de interes foarte populat, lucru care nu s-a întâmplat.
Și în România există situații similare. Cea mai cunoscută biserică scufundată este cea din lacul Beliș, unde turiștii pot face scufundări.
Low water levels in a reservoir in Chiapas, Mexico, have revealed the ruins of the 16th century Temple of Santiago. pic.twitter.com/rxdEp4BLoJ
— Besho (@be_sh_oy) 18 octombrie 2015