x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 1,8 milioane de euro pentru copiii din România

1,8 milioane de euro pentru copiii din România

de Diana Scarlat    |    06 Sep 2012   •   18:38
1,8 milioane de euro pentru copiii din România

Proiectul se va derula pe o perioada de trei ani si va consta in sustinerea prin masuri active a celor mai vulnerabile categorii de copii in fata stigmatizarii si a discriminarii. Vor beneficia de educatie copiii romi, copiii cu tulburari de sanatate mintala, cei cu suferinte psiho-emotionale sau tulburari comportamentale, iar fondurile vor fi folosite si pentru combaterea discriminarii la nivelul societatii.

Programul este implementat de Salvati Copiii Romania, in parteneriat cu Salvati Copiii Suedia si cu Fundatia IKEA, finantatorul proiectului. Lansarea oficiala a avut loc astazi, la scoala Ion I.C. Bratianu 141, din cartierul bucurestean Rahova, cu participarea ambasadorului Suediei ES Dl Anders Bengtcén si a presedintelui executiv Salvati Copiii Suedia, Elisabeth Dahlin.

In cadrul acestui proiect vor primi finantare 30 de gradinite din toata tara, pentru implementarea programelor educationale destinate copiilor romi si a celorlalte categorii defavorizate. Programele de vara au avut deja succes, oferindu-le copiilor defavorizati posibilitatea de a se adapta mai usor educatiei prescolare. Acest proiect este binevenit, in conditiile in care doar 20 % dintre copiii romi se duc la gradinita in prezent, la nivel european, din cauza problemelor cauzate de conditiile de trai improprii, a lipsei banilor sau din cauza discriminarii.

×