x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 10 tineri din Republica Moldova se vor pregăti în România pentru a deveni "agenţi de penitenciare"

10 tineri din Republica Moldova se vor pregăti în România pentru a deveni "agenţi de penitenciare"

30 Sep 2013   •   17:37

Vineri, 27 septembrie 2013, ministrul Justiţiei, domnul Robert Cazanciuc, a vizitat Scoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna. Cazanciuc  a vizitat spaţiile destinate şcolarizării şi cazării elevilor. De asemenea, directorul şcolii, comisar şef de penitenciare Vasile Scutaru a prezentat aspecte referitoare la funcţionarea instituţiei şi la pregătirea deschiderii noului an şcolar 2013 – 2014.
În contextul evocat, marţi, 1 octombrie 2013, porţile instituţiei se vor deschide pentru a întâmpina cei 200 de tineri declaraţi „admis” la concursul de admitere susţinut la începutul lunii septembrie 2013, respectiv 170 bărbaţi şi 30 femei, care şi-au ales o carieră în cadrul sistemului penitenciar.
Timp de un an, personalul didactic al şcolii va depune toate eforturile pentru formarea competenţelor teoretice şi practice ale profesiei de „agent de penitenciare”.
De asemenea, sunt aşteptaţi şi cei 10 tineri din Republica Moldova, respectiv o femeie şi 9 bărbaţi, care vor urma cursurile la Tîrgu Ocna. 

×