x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 11 vieți salvate în ultima săptămână, datorită operațiilor de transplant

11 vieți salvate în ultima săptămână, datorită operațiilor de transplant

21 Oct 2022   •   19:37
11 vieți salvate în ultima săptămână, datorită operațiilor de transplant

Agenția Națională de Transplant (ANT) spune că 11 persoane care se aflau pe liste de așteptare pentru transplant de cord, ficat, rinichi sau cornee au primit o nouă şansă în această săptămână, în urma operațiilor de transplant efectuate.

Potrivit ANT, pe lângă cei 11 pacienți, și alții vor avea o soartă mai bună datorită transplantului de ţesuturi osteotendinoase.

Două familii au fost de acord cu donarea de organe și țesuturi, deşi au pierdut pe cineva foarte drag. Prelevările au fost făcute la Spitalul Clinic de Urgență București şi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara.

„2 pacienţi au primit viaţă prin transplanturile de ficat realizate la Institutul Clinic Fundeni, 4 români au primit şansa la o viaţă mai bună datorită transplanturilor renale realizate la IC Fundeni şi ICUTR Cluj, alţi 4 se vor bucura de vedere prin transplant de cornee, iar şi mai mulţi pacienţi vor avea o viaţă mult mai bună în urma transplanturilor de ţesuturi osteoligamentare”, arată reprezentanții ANT.

Deoarece pe teritoriul României nu a existat un receptor compatibil, cordul a fost prelevat de echipa Eurotransplant şi a salvat viaţa unui pacient în cadrul University Heart Center Freiburg, Germania.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: transplant