x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 119 migranţi, salvaţi de nava „Ştefan cel Mare”

119 migranţi, salvaţi de nava „Ştefan cel Mare”

29 Ian 2016   •   11:47
119 migranţi, salvaţi de nava „Ştefan cel Mare”
Sursa foto: TOLGA BOZOGLU/EPA

119 migranţi africani, toţi bărbaţi, dintre care 34 copii, au fost salvaţi din Marea Mediterană de ambarcaţiunea românească „Ştefan cel Mare”, aflată în misi­une de patrulare în cadrul opera­ţiunii Frontex. Migranţii erau îngrămădiţi într-o barcă gonflabilă.

În momentul în care au fost repe­raţi de nava românească, migranţii se aflau în pericol de scufundare, dată fiind condiţia precară a bărcii gonflabile. De asemenea, cei dinăuntru sufereau de hipotermie şi erau într-o stare avansată de deshidratare.

„În urma evaluării situaţiei de la faţa locului (temperatură scăzută, supraa­glomerarea bărcii şi riscul iminent de a se scufunda), poliţiştii de frontieră români au decis ca persoanele să fie aduse la bord. Astfel, toţi cei 119 migranţi au fost transferaţi la bordul navei «Ştefan cel Mare», unde perso­nalul Poliţiei de Frontieră Române le-a acordat asistenţă şi primul ajutor”, se precizează în comunicatul Poliţiei Române de Frontieră.

Migranţii proveneau din Gambia, Senegal, Guineea Bissau, Liberia, Camerun, Sierra Leone şi Mali şi intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen. Aceştia au fost lăsaţi în portul italian Lampedusa.

×