x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 13 milioane euro costă kilometrul din autostrada Transilvania

13 milioane euro costă kilometrul din autostrada Transilvania

27 Oct 2009   •   00:00

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a plătit pentru fiecare kilometru al tronsonului Câmpia Turzii ­ Gilău al autostrăzii Transilvania, în lungime de 42 de kilometri, un preţ de 12-13 milioane de euro, proiectul necesitând construcţia a 45 de poduri şi viaducte şi trei noduri rutiere.



"Costul pe kilometru este de circa 12-13 milioane de euro. Am văzut de foarte multe ori lucruri legate de preţuri, că la noi preţul e mare şi în altă parte e mic, că la autostrada Transilvania e preţul prea nu-ştiu-cum, dar se fac comparaţii incorecte. Mulţi îşi închipuie o autostradă la câmpie, dar aici sunt 45 de poduri şi viaducte şi trei noduri rutiere", a declarat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

Se poate şi mai rău

El a menţionat că a văzut în Franţa o autostradă al cărei preţ pe kilometru se ridică la 50 de milioane de euro, transmite corespondentul Mediafax. Totodată, premierul în exerciţiu, Emil Boc, a spus că preţul autostrăzii pe tronsonul Câmpia Turzii ­ Gilău se ridică la 500 de milioane de euro. Emil Boc şi Radu Berceanu au vizitat, marţi, şantierul Autostrăzii Transilvania din judeţul Cluj şi cel al centurii ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca.

×
Subiecte în articol: trafic