x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Turiști, suprinși de schimbarea bruscă a vremii în Munții Rodnei. Un german a fost ucis de fulger!

Turiști, suprinși de schimbarea bruscă a vremii în Munții Rodnei. Un german a fost ucis de fulger!

27 Iul 2020   •   20:12
Turiști, suprinși de schimbarea bruscă a vremii în Munții Rodnei. Un german a fost ucis de fulger!

UPDATE:

Un turist german dintr-un grup de 17 turiști români și străini căutat de salvamontiști în Munții Rodnei a murit luni lovit de trăznet.

ISU Bistrița Năsăud anunță că au fost salvate un număr de 16 persoane care au fost evaluate din punct de vedere medical și sunt în afara oricărui pericol.

Acestea vor rămâne peste noapte în zonă.

”Echipajele de intervenție au găsit un bărbat de aproximativ 32 de ani, cetățean german, fără semnale vitale. Din datele pe care le avem ar fi fost lovit de un trăsnet”, au spus reprezentanții ISU Bistrița Năsăud.

Un număr de 17 turiști au fost surprinși de schimbarea bruscă a vremii în Munții Rodnei și au fost căutați de echipe ale Salvamont Bistrița Năsăud și Maramureș și jandarmii montani.

La intervenție a fost solicitat și elicopterul SMURD de la Târgu Mureș.

Inițial, Salvamont Bistrița Năsăud a anunțat că era vorba de 14 turiști români și străini.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Mai mulți turiști români și străini au fost surprinși, luni, de schimbarea bruscă a vremii în Munții Rodnei, una dintre persoane fiind în stare gravă, lovită de fulger.

Salvamontiștii din Bistrița anunță că intervin pentru salvarea unui grup de aproximativ 14 turiști români și străini în zona Tarnița la Cruce, din Munții Rodnei.

„Una dintre persoane este în stare foarte gravă fiind lovită de un fulger”, au spus salvamontiștii.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: turist lovit de fulger