x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 140 de litri de apă în 12 ore. Inundaţii în Sibiu şi Mehedinţi

140 de litri de apă în 12 ore. Inundaţii în Sibiu şi Mehedinţi

de Dan Radu    |    18 Iul 2016   •   17:28
140 de litri de apă în 12 ore. Inundaţii în Sibiu şi Mehedinţi
Sursa foto: PAULA NEAMTU / AGERPRES FOTO

Ploile torenţiale care au cuprins sudul şi centrul ţării au inundat oraşe, sate şi drumuri naţionale. În Mehedinţi a plouat neîntrerupt timp de 12 ore, timp în care au căzut 140 de litri pe metrul pătrat. Din cauza şanţurilor de scurgere necurăţate, în patru sate apa a intrat în curţi şi case. Şi în Sibiu şi Câmpulung ploile au dus la inundaţii.

Pompierii au lucrat toată noaptea de sâmbătă spre duminică pentru a scoate apa din casele oamenilor, în oraşul Sibiu. Locuinţele de pe raza a zece străzi au fost inundate din cauza ploilor abundente, când întreg judeţul a fost sub cod portocaliu de inundaţii. În municipiu, 25 de pompieri au intervenit cu şase autospeciale, un autocamion de intervenţie şi o motopompă transportabilă pentru a scoate apa din beciuri. A fost inundată şi o platformă industrială din oraş. Apa a afectat zeci de locuinţe şi din Racoviţa, Scoreiu, Cristian, Sadu, Cisnădie şi Sebeşu de Jos. Şi oraşul Câmpulung Muscel a fost acoperit de ape, după o ploaie torenţială de scurtă durată. Nordul judeţului Argeş a fost afectat şi de grindină, în special oraşul Băiculeşti, unde bucăţile de gheaţă au fost mari cât un ou de porumbel. Inundaţii au fost şi în Mehedinţi, unde patru sate au fost acoperite de ape, în bună măsură şi pentru că şanţurile de scurgere din faţa caselor nu erau curăţate. Apa a fost adâncă şi de jumătate de metru, în unele locuri. Pe Valea Oltului, apa a ajuns pe şosele, ceea ce a provocat cozi de autoturisme lungi de câţiva kilometri. Au avut de suferit şi oraşele Petroşani şi Lupeni, unde sirenele au fost activate pentru a avertiza populaţia de pericolul de inundaţii. Aici canalizarea nu a mai făcut faţă, străzile fiind acoperite bălţi care au îngreunat serios circulaţia. Mai multe locuinţe au fost inundate. O situaţie similară a avut loc şi în Arad, unde o porţiune de oraş a devenit impracticabilă pentru trafic din cauza acumulării de apă. Ploi în cantităţi semnificative au căzut şi la Târgu Jiu, unde unde parcarea unui centru comercial a fost inundată, iar vântul puternic a doborât copaci. Până ieri, nouă judeţe din sudu şi vestul ţării se aflau sub cod portocaliu de inundaţii.

Vremea rea persistă şi astăzi, existând pericol de inundaţii în Maramureş, nordul Transilvaniei şi în Banat. Nici Sibiul, Vâlcea şi Gorjul nu scapă de codul galben.

Ploile vor continua să cadă şi în zilele următoare, în jumătatea de vest şi nord a ţării, existând pericol de noi inundaţii

×