x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 17 localităţi din Vrancea au rămas fără curent electric ca urmare a ninsorii, ploilor şi vântului puternic

17 localităţi din Vrancea au rămas fără curent electric ca urmare a ninsorii, ploilor şi vântului puternic

28 Noi 2015   •   14:59
17 localităţi din Vrancea au rămas fără curent electric ca urmare a ninsorii, ploilor şi vântului puternic

Un număr de 17 localităţi din comunele vrâncene Andreiaşu de Jos, Tulnici, Năruja, Nereju, Jitia, Vintileasca, Soveja, Vrâncioaia, Negrileşti au rămas fără curent electric în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă ca urmare a ninsorii, ploilor abundente şi vântului ce a suflat cu putere.

'Pentru remedierea avariilor ce s-au produs în localităţi situate în zona de munte a judeţului lucrează echipe de intervenţie de la Electrica Muntenia Nord. Până în jurul orei 14.00 a fost reluată furnizarea de electricitate în zona Tulnici şi, parţial, Soveja', a declarat pentru AGERPRES Cătălin Drăgulescu, purtător de cuvânt al Prefecturii Vrancea.

Potrivit dispecerilor de la Electrica Muntenia Nord, remedierile deranjamentelor în reţeaua de distribuţie a curentului electric sunt îngreunate de dificultăţile întâmpinate în deplasarea către punctele unde s-au produs avarii.

Echipele de electricieni sunt nevoite să se deplaseze cu TAF-uri prin păduri, însoţite de pădurari de la ocoalele silvice zonale, pentru a identifica defecţiunile. În mai multe cazuri, pentru începerea operaţiilor de reparaţii este necesară îndepărtarea copacilor doborâţi de vânt peste liniile de tensiune.

'Se lucrează cu echipe de intervenţie pentru a relua în cel mai scurt timp furnizarea de energie electrica în localităţile afectate', a afirmat Nicuşor Halici, prefectul judeţului Vrancea.

Prefectul a spus sâmbătă că nu mai sunt restricţii de circulaţie pe drumurile din judeţ.

'Mai avem situaţii în care, din cauza copacilor căzuţi pe asfalt, sunt porţiuni scurte unde se circulă pe un fir, dar nu avem drumuri blocate şi se intervine cu utilajele disponibile", a declarat Nicuşor Halici.

Sâmbătă erau la lucru 24 de utilaje de deszăpezire aparţinând firmei din Suceava care a câştigat licitaţia de efectuare a lucrărilor pe drumurile naţionale, dar şi 18 utilaje aparţinând secţiei Drumuri Naţionale Vrancea.

În urma ploilor abundente, 20 de gospodării din satul Petreşti, comuna Vînători, au fost inundate noaptea trecută. Autorităţile locale şi pompierii din Focşani se află în zonă intervenind pentru a scoate apa din curţile localnicilor. Ionel Lupu, primarul comunei, a spus că a fost adus un utilaj cu care să sape un şanţ menit a permite scurgerea apei.

Pompierii militari au intervenit şi pentru a evacua apa în unele zone din oraşul Mărăşeşti ş comuna Milcovul.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: vrancea curent electric localitati ninsoare