x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 2.700 de români în închisorile italiene

2.700 de români în închisorile italiene

01 Oct 2008   •   00:00
2.700 de români în închisorile italiene

Autorităţile italiene şi române au discutat, aseară, despre punerea în aplicare a unui acord privind transferul românilor condamnaţi definitiv în ţara de origine, informează Mediafax.

Autorităţile italiene şi române au discutat, aseară, despre punerea în aplicare a unui acord privind transferul românilor condamnaţi definitiv în ţara de origine.

PROCEDURI. La întâlnire au participat ministrul italian de Justiţie, Angelino Alfano, un secretar de stat din Ministerul român de Justiţie, ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, şi ministrul român de Interne, Cristian David. "Ne-am ocupat de un acord care deja există între Italia şi România, şi anume cel semnat la Roma la 13 septembrie 2003, prin care, printr-o procedură simplificată, se prevedea transferul în ţara de origine a persoanelor care au suferit o condamnare definitivă şi care au fost subiectul unei decizii de expulzare", a afirmat Alfano. El a subliniat că se va lucra pentru accelerarea procedurilor de transfer şi că vor fi detaşaţi doi magistraţi italieni de legătură în România. Oficialul italian a menţionat că în închisorile italiene există 2.790 de deţinuţi români, dintre care 805 au primit sentinţe definitive.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: observator