x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 2 Mai şi Vama Veche au manifestat pentru natură, prin triatlon

2 Mai şi Vama Veche au manifestat pentru natură, prin triatlon

de Diana Scarlat    |    02 Iun 2012   •   18:35
2 Mai şi Vama Veche au manifestat pentru natură, prin triatlon

Vamaiotii si doimaistii si-au lasat chitara pentru o zi si au pregatit cel mai verde eveniment al litoralului: a treia editie a unuia dintre cele mai importante evenimente multisport din Romania, triatlonul off-road "Fara Asfalt". Concursul a combinat trei probe: inot, alergare si mers pe bicicleta, iar importanta lui s-a dovedit prin numarul mare de participanti. Evenimentul i-a adus la start pe cei mai buni triatlonisti din tara, alaturi de amatori ai miscarii in natura si chiar foarte multi debutanti care si-au incercat norocul alaturi de profesionisti, pe picior de egalitate, fiind atrasi de ideea unui concurs pe malul marii. In total, peste sase sute de amatori de natura s-au intrecut in competitii sportive.

Traseul concursului a parcurs rezervatia marina 2 Mai – Vama Veche si parcul natural Hagieni- Albesti. Probele s-au desfasurat in conditii deosebite: inot in apa marii - desi a fost cam racoare pentru aceasta perioada a anului -, urmat de proba de alergare, unde au parcurs plaja salbatica si faleza dintre localitatile 2 Mai si Vama Veche (faleza fiind dotata du trei ani in urma, de catre primarie, cu o pista pentru biciclisti), iar totul s-a incheiat cu traseul lung de 33 de kilometri al probei de bicicleta care a avut startul si linia de sosire la Micul Golf, in 2 Mai.

Prin acest eveniment, organizatorii promoveaza triatlonul, un sport putin cunosctut in Romania, care presupune miscarea in cadrul natural ca alternativa de petrecere a timpului liber.

"Evenimentul de astazi a fost o reusita. Aproape toti participantii au reusit sa finalizeze traseul triatlonului cu o stare de incantare si bucurie", spun organizatorii. Dupa concurs a urmat festivitatea de premiere si petrecerea de dupa, pe plaja de la Micul Golf.

×
Subiecte în articol: observator