x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 20 de copii, între care trei ucraineni, în tabăra Academia Poliţiei de Frontieră pentru Copii

20 de copii, între care trei ucraineni, în tabăra Academia Poliţiei de Frontieră pentru Copii

de Redacția Jurnalul    |    30 Iul 2023   •   14:00
20 de copii, între care trei ucraineni, în tabăra Academia Poliţiei de Frontieră pentru Copii

20 de elevi, fete și băieți, cu vârste între 10 și 15 ani, între care trei copii ai refugiaților ucraineni, participă la primele antrenamente în Tabăra „Academia Poliţiei de Frontieră pentru Copii”.

Copiii care și-au dorit ca în această vacanță de vară să îmbine activităţile instructive şi amuzante cu disciplina şi rigurozitatea au început primele antrenamente în Tabăra de campanie pentru copii – Border Police Kids Academy (Academia Poliţiei de Frontieră pentru Copii), organizată de Poliția de Frontieră Română.

La tabără participă douăzeci de elevi, fete şi băieţi, cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, din întreaga ţară, între care și copii ai refugiaților ucraineni, care s-au înscris în urma anunțului făcut pe site-ul Poliției de Frontieră. Între aceştia, trei copii sunt de naționalitate ucraineană, selecţionaţi cu sprijinul Organizației Internaționale pentru Migrație.

Border Police Kids Academy are loc la Școala de Perfecționare a Pregătirii Personalului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin care se află în apropierea Dunării, fiind o zonă pretabilă desfășurării unor activități multiple din sfera atribuțiilor Poliției de Frontieră Română.

Copiii participanţi la tabără vor descoperi atribuţiile Poliției de Frontieră, valorile acesteia şi activităţile pe care le desfăşoară un polițist de frontieră în munca de zi cu zi. Totodată, programul zilnic, care începe cu înviorarea de dimineaţă, cuprinde teme practice de pregătire și vizite în teren, precum și jocuri în echipă cu specific grăniceresc care îi vor învăţa să își ajute și să își respecte colegii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: academia politiei de frontiera copii