x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 290 de pensionari militari prahoveni contestă în instanţă reducerea pensiilor

290 de pensionari militari prahoveni contestă în instanţă reducerea pensiilor

16 Feb 2011   •   14:59

Aproape 290 de dosare ale pensionarilor din MAI şi MApN au fost depuse la Tribunalul Prahova, militarii în rezervă dând în judecată casele de pensii şi cerând revenirea la veniturile de dinainte de recalcularea pensiilor.

Potrivit maiorului (r) Cornel Ghinescu, lider al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în retragere şi în rezervă "Mihai Irimiea" din Ploieşti, miercuri, la Tribunalul Prahova reprezentanţii legali ai pensionarilor militari din judeţ au depus 289 de dosare prin care se contestă recalcularea pensiilor.

Cele 289 de dosare aparţin unor foşti angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) şi Ministerului Apărării Naţionale (MApN), care solicită în instanţă revenirea la pensiile pe care le aveau înaintea recalculării din decembrie şi plata diferenţei dintre pensia iniţială şi cea recalculată.

Pensionarii militari sunt reprezentaţi în acest proces de o casă de avocatură din Bucureşti, însă dosarele depuse sunt individuale.

Cornel Ghinescu a precizat că alte peste 80 de dosare au fost restituite pentru că nu îndeplineau toate condiţiile necesare înscrierii la tribunal, acestea urmând să fie completate sau, după caz, refăcute şi introduse pe rolul instanţei de judecată săptămâna viitoare.

Câteva zeci dintre dosarele restituite miercuri nu pot fi introduse pe rolul Tribunalului Prahova pentru că reclamanţii au adresa în alte judeţe, iar în acest caz trebuie să se adreseze instanţelor din localitatea de domiciliu, lucru pe care îl vor face, a menţionat Cornel Ghinescu.

×